Fotbal Diverse

La Berislăveşti, a avut loc prima ediţie a Memorialului „Nuţu Panfil”. Echipele primarului şi viceprimarului s-au înfruntat în finală

604Vizualizari
În această toamnă, administraţia din Berislăveşti a organizat, în premieră, o competiţie amicală de fotbal la care au participat şase echipe, fiecare reprezentând câte un sat din comună. Ediţia inaugurală a Memorialului „Nuţu Pamfil” s-a derulat pe durata a două zile, în speţă, pe 30 septembrie şi 1 octombrie.

Iniţial, s-au alcătuit două grupe de câte trei echipe: Rădăcineşti, Stoeneşti şi Robaia au făcut parte din Grupa A, iar Dângeşti, Berislăveşti şi Scăueni – din Grupa B. În fiecare grupă, participantele s-au înfruntat în sistem campionat, iar primele două clasate s-au calificat mai departe în semifinale, care s-au disputat în sistem încrucişat (A1 – B2 şi B1 – A2). Ulterior, au avut loc finalele.
În prima zi, s-au disputat meciurile din grupe, iar în a doua zi – cele din „careul de aşi”. Toate partidele din cadrul competiţiei s-a desfăşurat pe terenul sintetic din zona târgului săptămânal din Berislăveşti.

Scăueni, echipa primarului Nicolae Popescu, a câştigat duelul cu Berislăveşti, pentru care a jucat viceprimarul Florin Popa

După duelurile din grupe, în semifinale s-au înregistrat următoarele rezultate: Berislăveşti – Stoeneşti (5-0) şi Rădăcineşti – Scăueni (1-3). Finala mică a fost adjudecată ulterior de Rădăcineşti, iar prima ediţie a Memorialului „Nuţu Pamfil” a revenit echipei din Scăueni, care a învins în finală reprezentanta satului Berislăveşti (FOTO – jos). După 1-1 în timpul regulamentar de joc, campioana s-a decis la penaltiuri. De menţionat mai este faptul că finalistele s-au întâlnit şi în grupa iniţială, când s-a înregistrat acelaşi scor din ultimul act: 1-1! Echipele clasate pe primele trei locuri au fost recompensate cu medalii şi cupe.

Din echipa câştigătoare a turneului a făcut parte şi primarul Nicolae Popescu, iar finalista l-a avut pe teren pe viceprimarul Florin Popa. „La toate meciurile, au fost prezenţi mulţi spectatori, fiecare echipă a avut susţinătorii ei din sate, cu goarne şi vuvuzele, iar la final ne-am bucurat cu toţii alături de suporteri. Atmosfera a fost extraordinară, motiv pentru care vom permanentiza competiţia şi o vom organiza în fiecare an, toamna!”, a dezvăluit viceprimarul din Berislăveşti, Florin Popa.
În încheiere, acesta a explicat şi cum s-a ales varianta denumirii turneului. „Nuţu Pamfil a fost consilier local din partea PNL şi a decedat în 2021, din cauza unui infract. Avea în jurul a 50 de ani. I-a plăcut foarte mult fotbalul şi am decis să facem un turneu amical în memoria lui. De altfel, fotografia sa apare pe afişul evenimentului. Iniţiativa organizării competiţiei a fost unanimă şi a fost avizată inclusiv în Consiliul Local, care a aprobat şi banii necesari pentru organizare, în speţă, pentru procurarea cupelor şi medaliilor”, a adăugat Florin Popa.