Handbal

La Brest, Ewgenija Minevskaja îşi înfruntă fosta echipă. „Din cauza pandemiei, nu am apucat să-mi iau la revedere!”

817Vizualizari
În cele două dueluri care au avut loc între Vâlcea şi Brest, în 2019, în sezonul precedent al Ligii Campionilor, pentru echipa franceză a evoluat şi nemţoaica Ewgenija Minevskaja (inter stânga, 27 de ani), care în prezent face parte din lotul SCM-ului. Într-un interviu acordat în urmă cu o lună pentru pagina de Facebook a clubului vâlcean, noua jucătoare din Sala Traian s-a declarat încântată de faptul că SCM va disputa primul meci din ediţia 2020-2021 a Ligii Campionilor chiar în fieful fostei sale echipe.

Ewgenija Minevskaja: „Vom lupta până nu o să mai putem să ne mişcăm!”

„Primul meci din Liga Campionilor va fi la Brest şi sunt foarte fericită pentru acest lucru. Nu am apucat să-mi iau la revedere de la ei (din cauza pandemiei). Va fi foarte frumos, cu multe emoţii şi sentimente, atât fiindcă voi juca primul meci în Liga Campionilor cu Vâlcea, cât şi pentru că îmi voi lua la revedere de la Brest. În privinţa competiţiei, toată lumea ştie că Liga Campionilor şi-a schimbat formatul, prin urmare cred va fi foarte greu. Va fi o ediţie foarte disputată, ambele grupe sunt foarte echilibrate. Nu pot să spun care ar fi fost cea mai convenabilă grupă, deoarece în Liga Campionilor evoluează cele mai bune echipe din Europa. Obiectivul meu cu SCM Rm. Vâlcea este să jucăm cât de bine putem şi să câştigăm tot ce se poate. Vom lupta până nu o să mai putem să ne mişcăm!”, a spus Ewgenija Minevskaja.
În locul nemţoaicei, Brest Bretagne a transferat-o, în vară, pe muntenegreanca Djurdjina Jaukovic (23 de ani), de la Buducnost Podgorica, una dintre cele mai talentate tinere handbaliste din Europa.