vineri, decembrie 1, 2023
Administrație

La Bujoreni, Gheorghe Gîngu a solicitat finanţare, prin programul „Anghel Saligny”, pentru un mega-proiect (99,9 milioane de lei)

583Vizualizari
La începutul anului, primarul Gheorghe Gîngu a supus spre aprobare Consiliului Local al comunei Bujoreni lista de investiţii pentru 2022. Printre altele, alesul PNL a anunţat că va acorda o atenţie deosebită lucrărilor de modernizare a infrastructurii rutiere. În acest sens, Gheorghe Gîngu a depus un mega-proiect pe programul „Anghel Saligny”, „Modernizare drumuri locale şi construire poduri peste pârâul Muereasca şi peste pârâul Valea Bujorencii, judeţul Vâlcea”.
„Toamna trecută, am depus un proiect ambiţios pe «Anghel Saligny», pe care ni-l dorim a fi aprobat de Guvern în această primăvară. Este vorba de asfaltarea a aproximativ 39 de kilometri de drumuri de importanţă locală, precum şi de construirea a două poduri. Unul cu o lungime de 30 de metri, peste pârâul Muereasca, iar altul de 15 metri, peste pârâul Valea Bujorencii. Valoarea totală a investiţiilor pentru care am solicitat bani de la Guvern se va ridica la valoarea de 99,9 de milioane de lei”, a precizat Gheorghe Gîngu.
Pe de altă parte, referindu-se la bugetul pe care comuna Bujoreni l-a primit, la început de an, de la Guvern, primarul Gheorghe Gîngu a ţinut să sublineze faptului că creşterea faţă de 2021 se datorează şi locuitorilor. „Ne-a bucurat foarte mult că am obţinut o creştere a bugetului pentru 2022! Acest lucru nu s-a făcut, până la urmă, într-un mod politic, ci este rezultatul muncii şi seriozităţii colegilor noştri din cadrul primăriei, precum şi a oamenilor din localitate până la urmă, care şi-au plătit şi îşi plătesc în continuare taxele şi impozitele cât mai conştiincios, iar pentru asta le mulţumim. Aşa cum am mai declarat, nu ne dorim majorarea taxelor şi impozitelor locale, ci doar ca toate acestea să fie plătite de către toţi cetăţenii comunei. Asta este dorinţa şi speranţa noastră! Pentru că doar astfel vom putea să ne implicăm şi să avem cu ce cofinanţa toate proiectele de dezvoltare pe care ni le-am propus să le realizăm în localitate”, a mai declarat primarul PNL din Bujoreni, Gheorghe Gîngu.