Administrație

La Câineni, primarul Ion Nicolae a investit 1 milion de lei pentru reabilitarea dispensarului uman

1.14KVizualizari
În această perioadă, la Câineni, se derulează lucrările de modernizare a dispensarului uman. Investiţia a demarat toamna trecută, iar primarul Ion Nicolae speră că se va încheia în această vară. Alesul PNL a precizat că valoarea totală a lucrărilor de la acea unitate medicală se ridică la 1 milion de lei, iar fondurile au fost obţinute de la Guvern, în urmă cu trei ani, prin PNDL 2. „Clădirea dispensarului e foarte solidă, dar, din păcate, arăta jalnic, aşa că am solicitat finanţare pentru a realiza acolo ample lucrări de modernizare. Proiectul a vizat izolarea termică a unităţii, schimbarea centralei termice, a instalaţiilor sanitare şi electrice, precum şi modernizarea interioarelor. În timpul iernii, am reabilitat acoperişul şi am izolat termic clădirea. În primăvară, s-au derulat lucrările de montare a centralei termice şi a instalaţiilor aferente. Sper că investiţia va fi gata vara aceasta, cel târziu în iulie. Proiectul de la dispensar a fost singurul pentru care am obţinut finanţare prin PNDL 2, în vara anului 2017. E un lucru bun pentru locuitori că vom duce la bun sfârşit această investiţie”, a subliniat primarul Ion Nicolae.
Liberalul a dezvăluit că la dispensarul uman din Câineni funcţionează trei cabinete: două de medicină generală şi unul de stomatologie. „În prezent, avem doi medici de familie şi doi de stomatologie. În plus, în incinta dispensarului, e şi o farmacie, singura din comună. Din acest punct de vedere, am avut probleme la un moment dat, după ce fosta farmacie s-a desfiinţat. Oamenii nu mai aveau de unde să-şi cumpere medicamentele, aşa că m-am străduit să le ofer cât mai repede această facilitate”, a precizat Ion Nicolae.

Comuna Câineni s-a confruntat cu o problemă în trecut, din cauza lipsei unui medic de familie

În încheiere, alesul PNL s-a referit şi la problemele pe care le-a avut, în urmă cu 3-4 ani, din cauza lipsei unui medic de familie. „La Câineni, îşi desfăşura activitatea o doctoriţă din Sibiu, dar, la un moment dat, aceasta a spus că nu mai profesează şi se retrage, din probleme de sănătate. Am mers la Casa de Sănătate şi mi s-a spus că e o mare problemă cu medicii de familie, că nu prea mai sunt. Mi s-a dat exemplul comunei Boişoara, unde nu mai există un medic de familie de vreo 10 ani, consultaţiile fiind realizate, periodic, de doctorul de la Titeşti. În ciuda lipsei de personal din sistem, am avut noroc şi am găsit foarte repede, în 3-4 luni, un alt doctor. Este vorba de o doamnă pe nume Adelina Băiaşu, care a lucrat timp de vreo 20 de ani la Vaideeni. Ea şi-a întrerupt activitatea o perioadă, pentru a merge la fiica ei, în Anglia, după ce aceasta născuse şi nu avea cine s-o ajute. În momentul când a revenit în ţară, nu a mai avut loc la Vaideeni, iar directorul de la Casa de Sănătate m-a sunat şi mi-a spus de ea. M-a bucurat că şi-a dat imediat acordul pentru a veni la Câineni. În condiţiile în care aceasta e cazată în timpul săptămânii chiar în incinta dispensarului, cabinetul e deschis zilnic, de luni, până vineri, un lucru extraordinar pentru locuitori”, a încheiat primarul comunei Câineni, Ion Nicolae.