Administrație

La Câineni, primarul Ion Nicolae investeşte 928 de mii de lei pentru modernizarea dispensarului uman din centrul comunei

943Vizualizari

În această perioadă, la Câineni, se află în derulare lucrările de reabilitare a dispensarului uman din centrul comunei. Potrivit primarului Ion Nicolae, investiţia a demarat în vară, iar în prima etapă s-a montat acoperişul. Pentru acest proiect, alesul PNL a obţinut bani de la Guvern, în vara anului 2017, prin PNDL 2. Valoarea eligibilă a investiţiei a fost de 928 de mii de lei, iar lucrările sunt executate de firma Sted Construct, din Rm. Vâlcea.

În incinta unităţii, sunt două cabinete de medicină de familie, unul de stomatologie şi o farmacie

„Am decis să profităm de vremea bună de afară şi să executăm, prima oară, lucrările din exterior. Ulterior, pe timp de iarnă, vom derula activitatea în interiorul clădirii. Concret, investiţia se referă la reabilitarea totală a dispensarului, în speţă la înlocuirea acoperişului, la izolarea termică a zidurilor exterioare, iar în interior la refacerea instalaţiilor electrice şi sanitare. Deocamdată, e vorba doar de modernizare, dar, pe viitor, poate că vom lua în calcul şi posibilitatea de a dota unitatea medicală şi cu mobilier nou. În incinta acestui dispensar, avem trei cabinete, două fiind de medicină de familie, iar unul de stomatologie. În plus, tot acolo mai funcţionează şi o farmacie. Din păcate, avem o problemă cu plata lucrărilor executate până în prezent de firma care a câştigat licitaţia. Am trimis de o lună şi jumătate la Guvern o situaţie cu o sumă pe care o putem numi modică, 120 de mii de lei, care nici până în prezent nu a fost decontată. Sperăm ca acest lucru să se întâmple în perioada următoare”, a subliniat Ion Nicolae.

Alesul PNL a solicitat finanţare, prin FDI, pentru asfaltarea a 8 kilometri de drumuri

În continuare, primarul comunei Câineni s-a referit şi la cele două proiecte pentru care a solicitat finanţare, în vara acestui an, pe FDI. „Am depus două documentaţii la Guvern: una pe infrastructură, în speţă de asfaltare a 8 kilometri de drumuri de interes local, iar alta pentru apă şi canalizare. Niciuna nu ne-a fost aprobată însă, dar asta şi pentru că, din ce am observat, au fost finanţate deocamdată doar proiectele depuse în aprilie şi mai. S-au luat în ordine, iar cum noi le-am dus la Bucureşti pe 11 iulie, probabil că ne va veni rândul în următoarea sesiune pe FDI”, a încheiat primarul PNL din Câineni, Ion Nicolae.