duminică, aprilie 11, 2021
Administrație

La Câineni, se va realiza o consolidare de maluri, pe râul Valea Urii, pe 900 de metri. „De fiecare dată când plouă mult, gospodăriile se află în pericol!”

58Vizualizari
În următoarea perioadă, la Câineni, se vor derula lucrări de consolidare a străzii Poduri, din satul Grebleşti, unde s-a produs o gravă alunecare de teren. Potrivit primarului Ion Nicolae, investiţia vizează construirea unui zid de susţinere, pe o lungime de 60 de metri, după care zona va fi betonată. Pentru acest proiect, s-a alocat suma de 400 de mii de lei din bugetul local al comunei Câineni.
Alesul PNL a dezvăluit că, tot pe calamităţi, a mai apărut o altă situaţie pe care încearcă, de asemenea, s-o rezolve în perioada următoare. „La începutul anului, când au fost ploile acelea abundente şi inundaţiile, ne-am confruntat din nou cu probleme în Câinenii Mari, din cauza râului Valea Urii, un afluent al Oltului. E nevoie să facem urgent o consolidare de maluri în zona respectivă, pe o distanţă de circa 900 de metri, deoarece au fost puse în pericol gospodăriile cetăţenilor. De fiecare dată când plouă foarte puternic la munte, apa inundă curţile şi casele oamenilor. Am semnalat imediat problema, iar la faţa locului s-au deplasat reprezentanţii Prefecturii şi de la situaţii de urgenţă, iar toţi aceştia au convenit că trebuie să se realizeze o consolidare de maluri şi o îndiguire cu gabioane. În prezent, ne aflăm în faza de a întocmi documentaţia, iar apoi vom depune proiectul pe situaţii de urgenţă, astfel încât să obţinem cât mai repede banii necesari pentru această investiţie foarte importantă pentru locuitori”, a subliniat primarul Ion Nicolae.
Liberalul şi-a exprimat speranţa că, pe viitor, va fi regularizată toată albia râului Valea Urii, pentru ca în nicio zonă să nu mai apară asemenea probleme când plouă abundent şi se produc inundaţii. „Ar fi un lucru foarte bun dacă se va realiza regulariza integral acest afluent al Oltului, pe toată lungimea sa din Câineni, iar în acest caz ar fi vorba de peste 1,5 kilometri. Cum s-a făcut acum câţiva ani investiţia pe Olt, de către Hidoconstrucţia, care ne-a scăpat de probleme pentru 20-30 de ani. Acum, mi s-a spus însă clar că, fiind vorba de o investiţie mare, deocamdată, n-o să ne dea nimeni atâţia bani. Aşa că, până la urmă, ar fi bine măcar ca lucrările să se realizeze pe etape. Nicio unitate administrativă nu va avea vreodată bani să realizeze asemenea investiţii pe cont propriu”, a încheiat primarul PNL din Câineni, Ion Nicolae.