miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

La Cernişoara, lucrările de consolidare a podului din punctul Puţinei – Nisipi se află la 50 la sută

258Vizualizari
În această iarnă, la Cernişoara, au demarat lucrările de consolidare a podului din punctul Puţinei – Nisipi (satul Mădulari). Primarul Mihai Ionescu şi viceprimarul Victor Manea derulează investiţia cu fonduri pe situaţii de urgenţă, valoarea totală fiind de peste 500 de mii de lei. Podul respectiv a fost avariat parţial de inundaţiile din anii 2017 şi 2018, iar în vara lui 2019 a fost distrus complet de viitura de pe pârâul Cernişoara.
„Lucrările de punere în siguranţă a podului din Puţinei – Nisipi se află cam la 50 la sută, activitatea s-a derulat la foc automat. Până în acest moment, s-au consolidat malurile şi s-au turnat pragurile, iar ritmul lucrărilor va fi la fel de alert şi în continuare, astfel încât investiţia să fie gata cel târziu în vară. Podul va avea o lungime de 8 metri şi o lăţime de 6 metri şi va permite accesul autovehiculelor spre cătunul Puţinei, unde trăiesc circa 30 de familii. Artera care duce în cătunul respectiv are o lungime de aproximativ 800 de metri”, a precizat viceprimarul Victor Manea.
La începutul acestei luni, cu prilejul Mărţişorului (1 martie) şi a Zilei Femeii (8 martie), profitând şi de vremea frumoasă de afară, primarul Mihai Ionescu şi viceprimarul Victor Manea au avut două acţiuni frumoase în localitate. Astfel, cei doi social-democraţi au împărţit mărţişoare şi zeci de flori pentru toate angajatele din primărie, cadrele didactice de la şcolile şi grădiniţele din Cernişoara, precum şi doctoriţelor şi asistentelor medicale. De asemenea, au mai primit câte un mărţişor şi o floare şi alte femei din comună.