sâmbătă, februarie 27, 2021
Administrație

La Cernişoara, noul primar Dumitru Ciorâcă (PER) trebuie să împlinească o mare dorinţă a locuitorilor: introducerea reţelelor de apă şi canalizare

255Vizualizari
Pe 27 septembrie, Dumitru Ciorâcă (PER) a câştigat alegerile pentru funcţia de primar în comuna Cernişoara. Fără îndoială, unul dintre principalele obiective ale sale îl reprezintă introducerea reţelelor de apă şi canalizare în localitate. Mai ales că locuitorii aşteaptă de ani buni ca Apavil şi ADI Apa Vâlcea să demareze lucrările din cadrul mega-proiectului de introducere celor două utilităţi în tot judeţul. O investiţie prin care, la Cernişoara, se vor realiza 14 kilometri de apă şi 8 km de canalizare. După mai mult de un deceniu de la demararea primelor proceduri pentru obţinerea finanţării (pentru că din 2007 se vorbeşte de acest proiect), se pare că lucrările ar putea începe anul viitor.
În prezent, într-o parte din localitate, există reţea de apă, conducta fiind introdusă deja pe 10 kilometri, de la sediul primăriei, până la Roeşti, dar, în rest, locuitorii nu dispun deloc de această utilitate. Cu cei 14 kilometri pe care îi vor realiza Apavil şi ADI Apa Vâlcea în următorii ani, se va întregi sistemul de apă din Cernişoara.