miercuri, martie 3, 2021
Administrație

La Cernişoara, persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora au nevoie urgent de ajutorul Guvernului: nu şi-au mai primit drepturile de 3 luni!

206Vizualizari
Principala problemă cu care conducerea administraţiei publice locale din Cernişoara se confruntă în această perioadă este legată de lipsa banilor pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. Primarul Mihai Ionescu şi viceprimarul Victor Manea au declarat că restanţele au ajuns deja la trei luni, aşa că aşteaptă un ajutor urgent de la Guvern.
„Şi anul acesta, avem mari probleme cu persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora, care nu şi-au mai primit drepturile din luna martie. De aceea, sperăm să fi şi noi incluşi în calcul, la următoarea rectificare a Guvernului în care se vor aloca bani pentru acest segment social. În fiecare lună, avem nevoie de aproape 300 de mii de lei pentru drepturile oamenilor cu dizabilităţi, ceea ce înseamnă că, pentru a veni la zi, ne-ar trebui cam 1,2 milioane. Avem 30 de asistenţi personali şi 62 de persoane cu handicap care primesc indemnizaţii. Adică, aproape 100 de beneficiari, o cifră ce atârnă foarte greu pe bugetul administraţiei publice locale din Cernişoara – care e şi aşa unul destul de redus! – dacă statul nu ne sprijină cu nimic. Guvernul ar trebui să înţeleagă că oamenii aceştia nu pot să trăiască fără drepturile lor cuvenite, mai ales că sunt foarte bolnavi şi au mare nevoie de bani pentru a-şi procura medicamentele necesare”, a subliniat primarul Mihai Ionescu.

„Din cauza ABA Olt, ne-am confruntat cu mari probleme, la inundaţile din 13-14 iunie”

Cea de-a doua mare nemulţumire a administraţiei publice locale din Cernişoara se referă la întârzierea realizării lucrărilor de regularizare a râului Cernişoara, pe care ABA Olt nu le-a executat nici până în prezent. Iar consecinţa a fost aceea că la ploile abundente din luna iunie s-a produs o viitură care a distrus mai multe drumuri şi poduri.
„Din păcate, în ceea ce priveşte regularizarea râului Cernişoara de către ABA Olt, totul a rămas la nivel de promisiune. Nu s-a mai făcut nimic, iar din această cauză ne-am confruntat, din nou, cu mari probleme la inundaţiile din 13-14 iunie”, a încheiat primarul PSD din Cernişoara, Mihai Ionescu.