Administrație

La Cernişoara, s-au finalizat lucrările de construire a punţii metalice din punctul Mătuşoiu

343Vizualizari

La ultima rectificare bugetară de anul trecut, care a avut loc cu puţin timp înainte de Crăciun, Guvernul condus de Ludovic Orban a alocat comunei Cernişoara suma de 242 de mii de lei, pentru echilibrarea bugetului local. Astfel, primarul Mihai Ionescu şi viceprimarul Victor Manea au achitat ultima parte din drepturile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora, pe 2019, unde se înregistrau restanţe pe trei luni, precum şi câteva dintre facturile restante pentru investiţiile realizate. Şi în cazul comunei Cernişoara, Ludovic Orban a reparat situaţia creată de fosta guvernare, care a alocat doar 5000 de lei la rectificarea bugetară din luna septembrie.
În ceea ce priveşte proiectele aflate în derulare la Cernişoara, conducerea administraţiei publice locale a anunţat că s-a încheiat deja activitatea la noul dispensar din comună, care a fost construit prin PNDL 2. Investiţia a avut o valoare totală de circa 700 de mii de lei, iar lucrările au fost realizate de compania Hispano Construct. „În noiembrie, am reuşit să achităm 130 de mii de lei, iar ultima situaţie de lucrări, care a pus punct proiectului, a avut o valoare de 90 de mii de lei. Noul dispensar va fi dotat şi cu aparatură medicală de ultimă generaţie, iar în acest sens am obţinut finanţare tot de la Ministerul Dezvoltării, în vara anului 2017. Pentru dotarea unităţii medicale, ni s-a alocat suma de 282 de mii de lei, iar echipamentele au fost achiziţionate prin intermediul firmei MedExpert, din Iaşi, care a câştigat licitaţia în SICAP”, a afirmat viceprimarul Victor Manea.
O altă investiţie care s-a încheiat la Cernişoara, la sfârşitul anului trecut, a fost cea de la puntea metalică din punctul Mătuşoiu. Aceasta are o lungime de 12 metri, o lăţime de 2,70 metri şi va suporta o greutate a maşinilor de cel mult 7 tone. „Noua punte e situată pe un drum lateral din satul Cernişoara, dar e importantă pentru comunitatea locală. Cea veche a fost luată de viitură în vara anului 2018. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la 180 de mii de lei, în calcul fiind inclusă însă şi proiectarea. Teoretic, puntea a costat 138 de mii de lei fără TVA”, a precizat primarul PSD din Cernişoara, Mihai Ionescu.