sâmbătă, februarie 27, 2021
Handbal

La cinci zile după dezastrul cu Bucureşti, Vâlcea „şi-a lins rănile” printr-o victorie facilă cu Galaţi

409Vizualizari
Joia trecută, SCM Rm. Vâlcea a suferit una dintre cele mai urâte înfrângeri din scurta sa existenţă, în faţa jumătăţii de echipă a rivalei CSM Bucureşti. Astăzi, la doar cinci zile distanţă de acel meci care va rămâne unul de tristă amintire (deoarece a însemnat practic ratarea titlului naţional în sezonul actual), formaţia antrenată de Florentin Pera „şi-a lins rana adâncă” printr-o victorie facilă în faţa nou-promovatei CSM Galaţi. Aşa cum era de aşteptat, gruparea vâlceană şi-a arătat din plin superioritatea în acest duel şi s-a impus la pas, cu scorul de 33-20 (după 15-9, la pauză). Partida a avut loc în Sala Polivalentă din Bucureşti şi a contat pentru etapa a 11-a a Ligii Florilor.
Meciul a fost echilibrat doar în primele 5 minute de joc, la finele cărora scorul a fost egal (3-3). Handbalistele din Sala Traian au apăsat apoi pe acceleraţie, au înscris de patru ori consecutiv şi s-au desprins la 7-3 (în minutul 10), iar mai apoi la 11-4 şi 12-5 (în minutele 19 şi 20). Gălăţencele au avut însă o scurtă tresărire de orgoliu şi s-au apropiat la 12-8 (în minutul 25), dar finalul reprizei a aparţinut SCM-ului, care s-a detaşat la 14-8 (în minutul 28), avantajul de şase „lungimi” fiind consemnat şi atunci când cele două echipe au intrat la vestiare: 15-9.

Diferenţa maximă din acest meci a fost de 14 goluri (33-19) şi s-a consemnat chiar în ultimul minut de joc

Şi startul reprizei secunde a fost echilibrat, cu goluri la ambele porţi, elevele lui Florentin Pera având un avantaj constant, de 5-6 goluri, până în minutul 40. După 20-14, Vâlcea a punctat de trei ori la rând şi s-a desprins la 23-14 (în minutul 45). Ulterior, după 24-16, a urmat o nouă perioadă fastă pentru SCM, cu încă trei „boabe” legate, iar scorul a urcat la 27-16 (în minutul 50). Finalul a reliefat faptul că, pentru echipa din Sala Traian, meciul cu CSM Galaţi nu a însemnat decât un simplu galop de sănătate. După 29-19 (în minutul 55), formaţia din Sala Traian a înscris de patru ori consecutiv, iar diferenţa a crescut la 14 goluri (cea mai mare din acest duel): 33-19. În ultimul minut de joc, gălăţencele au închis tabela la 33-20.
În acest duel, cele mai multe goluri pentru formaţia vâlceană au fost izbutite de Daria Bucur (8). Pe lista marcatoarelor pentru SCM şi-au mai trecut numele Alicia Fernandez Fraga (4), Asma Elghaoui (3), Zeljka Nikolic (3), Cristina Florica (3), Iryna Glibko (3), Kristina Liscevic (3), Roberta Stamin (2), Dana Marin (2), Ewgenija Minevskaja (1) şi Mireya Gonzalez Alvarez (1).

Daria Bucur a fost, din nou, cea mai prolifică jucătoare a SCM-ului. Iryna Glibko a reapărut printre marcatoare

Aşa cum era de aşteptat, în meciul cu CSM Galaţi, profitând de inferioritatea valorică a adversarelor, staff-ul tehnic de la SCM Rm. Vâlcea le-a oferit din nou şansa să joace şi jucătoarelor tinere din lot, iar trei dintre acestea s-au numărat şi printre marcatoare (Daria Bucur – FOTO, Roberta Stamin şi Dana Marin).
Ex-braşoveanca a fost chiar cea mai prolifică din formaţia din Sala Traian, cu opt goluri, postură în care s-a mai aflat şi într-o partidă anterioară din Liga Florilor. Este vorba de cea cu Activ Prahova Ploieşti, din etapa a 9-a, pe care SCM a câştigat-o la fel de lejer şi chiar la aceeaşi diferenţă de scor precum meciul cu CSM Galaţi (13 goluri): 29-16. Altfel, celelalte două tinere jucătoare amintite au înscris fiecare câte două „boabe” în partida de astăzi.
În plus, de această dată, au prins multe minute pe teren Alicia Fernandez Fraga şi Iryna Glibko, care au punctat de patru şi, respectiv, de trei ori. Ucraineanca a revenit în echipă săptămâna trecută, în derbiul cu CSM Bucureşti, după o absenţă de aproape cinci luni.

Ambele echipe – procentaj maxim la „7 metri”. La eliminări, Vâlcea a înregistrat cinci, iar adversara – doar una

De menţionat mai e faptul că, în victoria cu CSM Galaţi, Vâlcea a avut procentaj maxim de reuşită la „7 metri”, două dintre aruncări fiind transformate de Iryna Glibko, iar una de nemţoaica Ewgenika Minevskaja. Şi formaţia de la malul Dunării a fost perfectă din acest punct de vedere, pentru că a marcat 4 goluri din tot atâtea încercări. La capitolul eliminări de câte 2 minute, cinci jucătoare vâlcene au fost sancţionate, în timp ce din tabăra adversă – doar una.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea