sâmbătă, martie 6, 2021
Administrație

La Dăeşti, din proiectul pe PNDL 2, a mai rămas de asfaltat doar drumul Gura Văii – Sâmbotin (3 km)

401Vizualizari
În această perioadă, la Dăeşti, continuă lucrările de asfaltare din cadrul proiectului pentru care George Popolan şi Ciprian Olaru au obţinut finanţare de la Ministerul Dezvoltării, în vara anului 2017, prin PNDL 2. Investiţia a vizat modernizarea a 17 kilometri de drumuri de interes local, valoarea totală aprobată de Guvern fiind de 2,5 milioane de lei. „În acest moment, în localitate, se află în derulare proiectul vechi, pe PNDL 2, din care mai avem doar puţin de lucru. Până acum, am realizat cam 85 la sută din investiţie. Dintre arterele incluse în documentaţie, a mai rămas de finalizat doar drumul Gura Văii – Sâmbotin, în lungime de 3 kilometri”, a declarat Ciprian Olaru (FOTO). Acesta a reamintit şi faptul că, recent, s-au finalizat şi lucrările de modernizare a noului cămin cultural din satul Sâmbotin, unde a fost, în trecut, sediul Primăriei Dăeşti.
În încheiere, Ciprian Olaru a precizat că sunt şanse infime ca ediţia a VIII-a a „Sărbătorii Dăeştiului” să se mai desfăşoare vara aceasta. De regulă, evenimentul era programat la jumătatea lunii iulie. „Deocamdată, din cauza pandemiei de Covid-19, nu putem vorbi de Ziua Comunei, pentru că nu ştim ce va urma. Dacă autorităţile vor permite desfăşurarea unor astfel de manifestări, ne putem organiza destul de repede, nu ar fi o problemă atât de mare. Ceva, ceva, o manifestare mai de mică amploare, ar putea totuşi să aibă loc. Dacă va rămâne însă în vigoare obligativitatea de a nu avea mai mult de 500 de persoane, ne va fi aproape imposibil să programăm ceva, deoarece nu putem să garantăm, într-un spaţiu deschis, că nu se va depăşi acest număr. Iar asta pentru că se pune întrebarea cum limitezi accesul în zonă”, a subliniat Ciprian Olaru.
Joi, 28 mai, George Popolan şi Ciprian Olaru au participat la depunerea unor coroane de flori la monumentele eroilor din Dăeşti, care au murit în cele două războaie mondiale din secolul trecut.