marți, decembrie 1, 2020
Diverse

La Dăeşti, persoanele vârstnice vulnerabile primesc zilnic pâine şi alte alimente de care au nevoie

624Vizualizari
La Dăeşti, George Popolan şi Ciprian Olaru au tratat cu maximă atenţie situaţia foarte grea cauzată de pandemia de Covid-19. Astfel, toate cele 400 de persoane vârstnice, de peste 65 de ani, au primit în urmă cu ceva timp câte un pachet cu alimente. De asemenea, zilnic, 40 de bătrâni vulnerabili, fără rude şi bolnavi, sunt ajutaţi cu pâine şi alte produse de care au mare nevoie.
„În localitate, avem 400 de persoane vârstnice, care au primit o dată până acum câte un pachet cu alimente necesare traiului de zi cu zi. Pe de altă parte, i-am ajutat mereu pe bătrânii bolnavi din satul Băbueşti, care nu se mai puteau deplasa la magazinele alimentare din comună. La Dăeşti, sunt 40 de persoane vulnerabile, care n-au deloc aparţinători, iar toate au primit, zilnic, câte o pâine, ca să nu fie nevoite să coboare de pe deal, în această perioadă grea. În plus, o dată la două săptămâni, oamenii bătrâni şi nevoiaşi au mai primit şi alimente. Am avut şi 10 familii care au solicitat medicamente, iar acestea au fost ajutate, de asemenea”, a precizat George Popolan.
Acesta a menţionat că aproximativ 50 de persoane întoarse de peste hotare, din zonele roşii, s-au aflat în izolare la domiciliu în ultima perioadă. „La un moment dat, am avut 28 de persoane în izolare, în acelaşi timp, dar în prezent nu mai e niciuna, toate au scăpat de restricţii. N-au existat deloc probleme ca vreuna să fie infectată cu Covid-19. Săptămâna trecută, am primit 34 de mii de lei, la rectificarea bugetară aprobată de Guvern, iar toţi aceşti bani sunt destinaţi pentru a acoperi cheltuielile pe care le-am făcut pentru persoanele aflate în izolare şi pentru cele vulnerabile, care au avut nevoie de ajutor. Şi pe care le vom mai face şi în continuare, în condiţiile în care le vom asigura şi mai departe bătrânilor, în fiecare zi până la încheierea stării de urgenţă, pâinea şi alimentele necesare, dar şi medicamente”, a încheiat George Popolan.