miercuri, iulie 28, 2021
Monden

La doar 17 ani, „Ricky” Costea își începea cariera în bucătărie. Acum e printre cei mai buni pizzeri din România și face magie la Proper Pizza

1.04KVizualizari

Într-un timp foarte scurt, Proper Pizza (înființată de frații Robert și Marius Nicu) a reușit să cucerească publicul vâlcean, prin calitate și inovație. Constantin “Ricky” Costea este pizzerul care face magie în bucătărie și de numele căruia se leagă drumul spre glorie al acestui brand care devine tot mai cunoscut în țară.

Și-a început cariera de bucătar la 17 ani, la Hotel Class – Călimănești

“Prin liceu, făceam cam de toate la locul de muncă, ca să câștig un ban. Cum se spune, am început de jos… Am muncit enorm de mult pentru a ajunge aici. Astfel că, la ora actuală, am fost contactat și de organizatorii concursului «Românii au talent», pentru a participa la o emisiune. Fac parte din Asociația Pizzerilor Profesioniști din România și, permanent, particip la seminarii prin toată țara și nu numai, deoarece am mereu câte ceva de învățat. Prin ce se remarcă pizza de la Proper? În primul rând, printre ingredientele mereu proaspete. Nu folosim nimic din ziua precedentă, și coca o facem în fiecare zi. Astfel că am ajuns să livrăm foarte multe pizza, zi de zi, iar, de sărbători, nu facem față comenzilor. Acum, Proper Pizza are șapte puncte de lucru deschise, în mai multe orașe, iar două sunt în Rm. Vâlcea, în Nord și Ostroveni”, a declarat “Ricky” Costea.

Vrea să își deschidă propria afacere și să facă spectacol în fața clienților

“Mie îmi place să fac și spectacol cu pizza, de aceea, merg la concursurile de acrobatică și freestyle. Am cam învățat singur asta… Am lucrat o perioadă și în Irlanda. Visul meu e să-mi deschid propria afacere, în alt oraș, și să mă extind cât mai mult. Poate că anul viitor voi face primul pas în acest sens. Vreau ceva gen open space, adică, clienții să vadă cum prepar pizza, să fiu în strânsă legătură cu ei. Adică, eu sunt genul și de pizzer-acrobat, căruia îi place mult să facă spectacol, atât în bucătărie, cât și în afara ei… Asta după foarte multe ore de antrenament”, a completat talentatul pizzer de la Proper.

A inventat pizza portret, care face senzație. Nici Simona Halep nu a scăpat…

Printre tipurile de pizza la care ține foarte mult se numără și pizza portret, invenție proprie. Este atât de apreciată printre clienți, că este solicitat permanent cu noi comenzi. “Am fost invitat și la sala marelui sportiv Daniel Natea, din Sibiu, pentru a face un show acrobatic cu pizza. Aici, le voi arăta această artă tinerilor sportivi și vom degusta produsele noastre. Pizza portret este chiar interesantă, pentru că oamenii pot alege orice vor, iar eu le onorez imediat solicitarea. Să știți secretul succesului e munca și ambiția de a face mereu ceva nou”, a explicat “Ricky” Costea.

De curând, acesta a urcat Vârful Țurtudanului, pentru a face un video de promovare a orașului natal, Brezoi – la care ține foarte mult.