luni, iunie 24, 2024
Handbal

La Euro 2022, portăriţa germană Isabell Roch (SCM Rm. Vâlcea) a făcut cel mai bun meci tocmai împotriva României. În rest, ea a jucat puţin şi a avut procentaje slabe

409Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea a fost reprezentată de şase handbaliste la Campionatul European, ce s-a desfăşurat în perioada 4-20 noiembrie, în Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru. Printre acestea, s-a numărat şi Isabell Roch (32 de ani), care s-a clasat la final pe locul 7 cu naţionala Germaniei.
Cu o singură excepţie (chiar ultimul meci – cu România), portăriţa formaţiei din Sala Traian a fost utilizată însă foarte puţin. Titulara de drept a fost Katharina Filter (26 ani), de la SSG Bietrigheim, care face senzaţie în Liga Campionilor, competiţie în care se află pe locul 1 în Grupa A, în faţa formaţiilor Vipers Kristiansand (câştigătoarea ediţiilor din 2021 şi 2022), CSM Bucureşti, FTC Budapesta, Odense Handbold, Krim Ljubljana, Brest Bretagne şi Banik Most.
Pe 4 noiembrie, cu Polonia (într-un duel câştigat de nemţoaice cu 25-23), Isabell Roch a apărut pe teren doar 3,14 minute şi a avut un procentaj de 50 la sută, realizat exclusiv la aruncările de la 7 metri, unde a apărat una din două. Apoi, pe 6 noiembrie, în partida cu Muntenegru (pierdută de Germania cu 29-25), ea a prins o zi nefastă, nereuşind să apere vreunul dintre cele opt şuturi ale adversarele în cele 11,13 minute jucate. Pe 8 noiembrie, cu Spania (când ibericele au învins cu 23-21), portăriţa de la SCM Rm. Vâlcea a fost din nou neinspirată în cele 19,37 de minute în care s-a aflat între buturi, procentajul fiind de doar 9 la sută (1 şut apărat, din 11).
În Main Round, Isabell Roch n-a apărut aproape deloc pe teren în rezultatul-bombă cu Ţările de Jos (36-28), din 11 noiembrie, când a fost solicitată doar la un „7 metri”, pe care n-a reuşit să-l apere. Ulterior, pe 15 niembrie, împotriva Franţei (meci pierdut cu 29-21), ea a fost utilizată doar 7,51 de minute şi a încheiat din nou cu un procentaj de 0 la sută, în condiţiile în care n-a respins niciuna dintre mingile expediate de adversare.
Culmea, Isabell Roch a avut cea mai bună evoluţie tocmai împotriva României (când Germania s-a impus cu 32-28), meci în care antrenorul Markus Gaugisch i-a şi oferit posibilitatea să stea mai mult timp în poartă (49,31 de minute). Iar portăriţa de la SCM Rm. Vâlcea i-a răsplătit încrederea şi a încheiat cu un procentaj bun (37 la sută), după ce a blocat 13 dintre cele 37 de şuturi ale tricolorelor.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea