marți, aprilie 13, 2021
Fotbal Național

La finele turului, Flacăra Horezu e lideră în meciurile directe cu celelalte două echipe vâlcene de Liga a III-a. În plus, e și cea mai bine clasată reprezentantă a județului din Seria 7

302Vizualizari
După mai mulţi ani, Vâlcea dispune, din nou, de trei echipe în Liga a III-a – Flacăra Horezu, Viitorul Dăeşti şi nou-promovata Minerul Costeşti – toate fiind repartizate de FRF în Seria 7. Din păcate, deşi microbiştii vâlceni sperau altceva, niciuna dintre acestea nu se numără printre protagonistele luptei pentru promovare în eşalonul superior. Adesea, însă, toate cele trei au făcut meciuri frumoase în turul campionatului şi doar din cauza ghinionului n-au obţinut mai multe puncte în cele nouă etape disputate până acum, pentru a ocupa poziţii mai bune în clasament.
La finele turului, cea mai bine clasată este Flacăra Horezu (13 puncte), urmată de Viitorul Dăeşti (8) şi Minerul Costeşti (6). Interesant e faptul că ierarhia din clasamentul general se menţine şi în ceea ce privește duelurile directe dintre cele trei echipe vâlcene din Seria 7. Astfel, „olarii” sunt în frunte, după ce au obţinut o victorie cu Viitorul Dăeşti (3-1, pe teren propriu) şi o remiză cu Minerul Costeşti (2-2, în deplasare). Poziţia secundă în topul exclusiv al Vâlcii este ocupată de Viitorul Dăeşti, care a bătut-o pe Minerul Costeşti (cu 2-0, în deplasare), cele două formații urmând a se înfrunta sâmbătă, 14 noiembrie, în prima rundă din retur, pe stadionul de la Fedeleşoiu. În aceste condiţii, în funcție de rezultatul care se va consemna în week-end, este posibil ca ierarhia echipelor vâlcene de la finele turului să nu fie şi cea din pauza de iarnă.

Rezultatele directe dintre cele trei echipe vâlcene din turul Ligii a III-a:

• Etapa 1 (sâmbătă, 12 septembrie):
Minerul Costeşti – Viitorul Dăeşti 0-2
• Etapa a 2-a (sâmbătă, 19 septembrie):
Flacăra Horezu – Viitorul Dăeşti 3-1
• Etapa a 9-a (sâmbătă, 7 noiembrie):
Minerul Costeşti – Flacăra Horezu 2-2