duminică, aprilie 14, 2024
Administrație

La Grădiştea, Ilie Boiangiu aşteaptă ajutor de la Guvern pentru a achita datorii de 1 milion de lei, generate de asfaltarea a 6,5 km de drumuri

406Vizualizari
În ultima perioadă, în comuna Grădiştea, s-au derulat ample lucrări de asfaltare a unor drumuri, cu fonduri din bugetul local. Potrivit primarului Ilie Boiangiu, a fost vorba de modernizarea a 14 artere, cu o lungime totală de 6,5 kilometri. După aceste investiţii, administraţia locală a rămas însă cu datorii de aproape 1 milion de lei, pentru achitarea cărora care aşteaptă ajutor de la Guvern.
„Am turnat asfalt pe toate drumurile pe care le-am avut în proiect, dar, din cauza creşterii preţurilor pentru materiale şi a unor lucrări neprevăzute iniţial, ne-am cam înglodat în datorii. Firma Cazicom a executat lucrările, dar noi nu putem deocamdată să-i decontăm banii cuveniţi. Restanţele pe care le avem se ridică la circa 10 miliarde de lei vechi. Am purtat deja discuţii cu reprezentanţii acestei companii, pentru a eşalona plata datoriilor, astfel încât să nu ne trezim cu poprire pe conturi. Vara aceasta, facturile mai vechi de trei luni vor intra oricum la arierate. Tocmai de aceea, avem nevoie de ajutorul guvernanţilor, pentru a nu ajunge într-o situaţie ingrată”, a subliniat primarul PNL din Grădiştea, Ilie Boiangiu.