Administrație

La Grădiştea, primarul Ilie Boiangiu are nevoie urgent de 250 de mii de lei pentru a achita drepturile persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora

916Vizualizari
Primarul din Grădiştea, Ilie Boiangiu, a finalizat lucrările din cadrul mega-proiectului pentru care a obţinut finanţare, în vara anului 2017, prin PNDL 2, pentru asfaltarea mai multor drumuri de interes local. Potrivit alesului PNL, investiţia a vizat modernizarea a 16 artere din comună, în lungime totală de 9,5 kilometri. Valoarea proiectului, aprobată de Ministerul Dezvoltării în urmă cu trei ani, a fost de aproximativ 9 milioane de lei.
„În urmă cu ceva timp, am făcut recepţia la terminarea lucrărilor pentru drumurile pe care le-am asfaltat, iar în continuare aşteptăm să decontăm tot ce s-a realizat. Şi la dispensarul medical, am finalizat lucrările de modernizare. Proiectul s-a referit la izolarea termică a clădirii şi montarea de panouri solare pentru încălzirea apei. În incinta acestei unităţi funcţionează două cabinete de medicină de familie, unul de stomatologie şi un laborator de analize medicale. Pentru modernizarea dispensarului, am obţinut fonduri europene, prin AFIR Craiova şi GAL Amaradia – Gilort – Olteţ”, a subliniat Ilie Boiangiu.
Marea problemă cu care şi administraţia publică locală din Grădiştea se confruntă în prezent este legată de lipsa banilor pentru achitarea drepturilor persoanelor cu handicap şi ale însoţitorilor acestora. „Drepturile persoanelor nevoiaşe sunt asigurate doar până în luna mai, după care nu vom mai avea de unde să le achităm. Aşteptăm un semnal pozitiv de la Guvern, pentru a ne acoperi necesarul de care avem nevoie în continuare. Practic, ne-ar mai trebui cam 250 de mii de lei pentru prima jumătate a anului. Apoi, mai avem nevoie de încă 300 de mii până la sfârşitul anului, diferenţa din trimestrele 3 şi 4 fiind repartizată de la bugetul statului”, a încheiat primarul PNL din comuna Grădiştea, Ilie Boiangiu.