Administrație

La Guşoeni, primarul Nicolae Concioiu a semnat contractul de concesionare a Serviciului de Distribuţie a Gazelor Naturale

1.63KVizualizari

Primarul din Guşoeni, Nicolae Concioiu, a anunţat că anul 2020 a debutat cu o veste foarte bună pentru locuitorii comunei pe care o administrează. Astfel, săptămâna trecută, mai precis pe 7 ianuarie, alesul PSD a semnat contractul de concesionare a Serviciului de Distribuţie a Gazelor Naturale. În aceste condiţii, Concioiu a afirmat că, în cel mai scurt timp, vor demara şi lucrările de execuţie, astfel încât, până la finele anului, oamenii din localitate să beneficieze deja de această utilitate.
Primarul social-democrat a făcut apoi o retrospectivă a lui 2019, despre care a subliniat că a fost „un an satisfăcător, cu realizări importante pentru comuna Guşoeni”. În acest sens, printre obiectivele de anvergură finalizate anul trecut de Nicolae Concioiu s-au numărat: modernizarea şcolii gimnaziale (o investiţie de 600 de mii de lei, pentru care a beneficiat de finanţare prin PNDL 2), demararea lucrărilor de modernizare, extindere şi dotare a dispensarului medical (1,4 milioane de lei, proiect realizat tot cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării) şi asfaltarea DC 86 Spârleni – Dealu Mare – Bălşoara (în lungime 2,7 kilometri, lucrare cu o valoare de 2,5 milioane de lei). Pe de altă parte, alesul PSD a mai dus la bun sfârşit lucrările de construire a noului cămin cultural din centrul localităţii (probabil, cel mai modern din Vâlcea!!!), iar cu prilejul inaugurării, pe 6 decembrie, s-a desfăşurat şi prima ediţie a sărbătorii „Fiii Satului” (eveniment urmărit în întreaga ţară, pe Favorit TV), când a fost instalat şi un bust al celebrei regizoare de film Malvina Urşianu, care s-a născut la Guşoeni.

„2020 va fi un an de referință pentru locuitorii comunei Gușoeni, în ceea ce privește investițiile în infrastructură”

În plus, tot în 2019, s-a modernizat sistemul de iluminat nocturn stradal din Guşoeni (prin montarea unor lămpi LED), s-a implementat programul WiFi4EU (prin care s-au instalat, din fonduri europene, aparate de acces public şi gratuit la internet, wireless, în şase zone ale comunei) şi s-a asigurat întreţinerea prin pietruire a mai multor drumuri de interes local ce străbat sate importante ale localităţii. „Acestea sunt doar câteva dintre obiectivele atinse în 2019. În 2020, care e un an plin de speranță, la Guşoeni, vor continua lucrările începute, dar vor mai demara şi alte proiecte de anvergură. Pe lângă cel de introducere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale, ar mai fi vorba de investiţiile de la sistemele de alimentare cu apă și canalizare, care vor fi realizate cu fonduri europene, prin ADI APA Vălcea, unde vor începe, în curând, lucrările de execuție. Pe de altă parte, va mai demara construcţia gradiniței cu program prelungit, iar asfaltarea drumurilor care nu au fost încă modernizate va fi, de asemenea, un alt obiectiv prioritar. O dovadă în acest sens e aceea că, în primăvară, va fi așternut covorul asfaltic pe drumul din satul Măgureni, pentru care au fost realizate deja toate demersurile. Toate aceste obiective, asumate şi în programul din 2016, dar și multe altele, vor face ca 2020 să fie un an de referință pentru locuitorii comunei Gușoeni, în ceea ce privește investițiile în infrastructură”, a transmis primarul Nicolae Concioiu, pe Facebook.