Diverse

La Guşoeni, primarul Nicolae Concioiu va pune la dispoziţia locuitorilor o clădire în centrul comunei, pentru deschiderea unor mici afaceri

983Vizualizari
În această perioadă, la Guşoeni, se desfăşoară lucrări de amenajare a centrului civic al localităţii. Potrivit primarului Nicolae Concioiu, administraţia publică locală şi-a mărit patrimoniul, prin achiziţionarea unei suprafeţe de teren care include mai multe spaţii comerciale, dar şi a unei clădiri situată chiar lângă noul cămin cultural. Alesul PSD a declarat că, pe viitor, în noua locaţie va funcţiona un centru pentru derularea de mici activităţi necesare locuitorilor, cum ar fi un cabinet stomatologic, o frizerie etc.
„Vom reabilita clădirea pe care am preluat-o în administrare şi vom derula acolo acţiuni de protecţie socială pentru locuitori. Pe de altă parte, vom pune câteva spaţii din incinta acesteia şi la dispoziţia micilor întreprinzători, pentru a le închiria şi a-şi deschide acolo afaceri private, cum ar fi o frizerie, un cabinet stomatologic şi alte diverse servicii pentru populaţie. E ideal ca acestea să funcţioneze în centrul comunei, care e mereu vizitat, mai ales că aici avem şi un supermarket. După deschiderea micilor afaceri, vom mai colecta şi nişte bani la bugetul local, din taxe şi impozite. Înainte de toate, trebuie însă să reabilităm clădirea, pentru că acum nu corespunde deloc derulării niciunei activităţi. În acest sens, ar fi vorba de izolarea termică, schimbarea acoperişului, montarea de termopane, precum şi de refacerea instalaţiilor termice, electrice şi sanitare. Sper să finalizăm cât mai repede tot ceea ce ne-am propus, ca să dăm în folosinţă clădirea respectivă până la sfârşitul anului”, a subliniat Nicolae Concioiu.

„Începerea lucrărilor de modernizare a clădirii depinde de banii pe care îi vom avea la dispoziţie în bugetul de anul acesta”

Primarul social-democrat din Guşoeni va realiza investiţia cu fonduri din bugetul local, care în perioada pandemiei de Covid-19 a fost însă serios afectat din cauza numeroaselor cheltuieli. „Începerea lucrărilor de modernizare a clădirii depinde de banii pe care îi vom avea la dispoziţie în bugetul de anul acesta, dar sper să găsim totuşi resurse, pentru că e o investiţie utilă. Ţin să menţionez că am trecut prin momente grele pe toată durata stării de urgenţă, când am direcţionat sume importante de bani pentru a derula mai multe activităţi de dezinfecţie a spaţiilor publice din localitate, pentru a-i ajuta pe oamenii aflaţi în izolare la domiciliu, dar şi pentru a le oferi sprijinul necesar persoanelor vârstnice vulnerabile. De aceea, ne dorim ca epidemia să se încheie, încet-încet, pentru a reveni la viaţa noastră normală. Deocamdată, informaţiile venite de peste hotare sunt îngrijorătoare şi s-a văzut situaţia grea cu care s-au confruntat ţările din vest şi de peste Ocean, iar în plus nici nu ştim exact dacă va mai exista un al doilea val de coronavirus”, a concluzionat primarul PSD din Guşoeni, Nicolae Concioiu.