La alegerile locale de la Guşoeni, din 27 septembrie, Nicolae Concioiu a obţinut 514 voturi (65,06 la sută din totalul celor valabil exprimate), în timp ce contracandidatul său liberal – doar 276 (adică, 34,93 la sută). Social-democratul a fost învestit astfel pentru un nou mandat de primar, iar în perioada 2020-2024 va avea şi majoritate în Consiliul Local. La Guşoeni, PSD a obţinut cinci mandate de consilieri, faţă de cele 4 ale rivalilor (PNL – 3 şi PMP – 1).
Pe lângă proiectul de introducere a reţelei de distribuţie a gazelor naturale în localitate, care a fost evoluat, anul trecut, prin FDI, la 5,1 milioane de lei, conducerea administraţiei publice din comuna Guşoeni speră că va reuşi să implementeze alte două mari investiţii importante pentru comunitatea locală. Este vorba de introducerea reţelor de alimentare cu apă şi canalizare, ambele urmând a se derula cu fonduri europene, prin ADI Apa Vâlcea, prin mega-proiectul care va fi implementat la nivel judeţean.
„Comuna Guşoeni e inclusă în continuare în master-planul judeţean pentru apă şi canal, ceea ce e un lucru bun. Trebuie să aşteptăm însă toate avizele de la Bruxelles, iar apoi semnarea contractului de finanţare pentru acest mega-proiect, care are o valoare de circa 300 de milioane de euro la nivelul judeţului Vâlcea, după care vor demara şi lucrările propriu-zise”, a dezvăluit Concioiu.
Valoarea totală a lucrările pentru apă şi canalizare se ridică la 10 milioane de euro
Potrivit alesului PSD, la Guşoeni, ar urma să se realizeze câte 13 kilometri de reţea de apă şi canalizare. „Pe teritorului comunei Guşoeni, vor fi forate şapte puţuri de apă şi va fi amplasat un rezervor-tampon, de 300 mc, care va deservi şi localitatea Creţeni. Deci, vor fi două coloane, una pentru Guşoeni, iar alta pentru Creţeni, comună cu care ne aflăm într-un cluster, în speţă, într-un parteneriat. La Creţeni, va fi rezolvată integral problema reţelei de apă prin acest sistem pe care îl vom implementa. În schimb, pentru canalizare, va fi folosită staţia de epurare care e deja construită pe teritorul comunei Creţeni, lângă pârâul Pesceana. Aşadar, e o colaborare de bun augur! De la Guşoeni, se ramifică reţeaua de apă pentru ambele localităţi, iar la Creţeni e amplasată staţia de epurare pentru canal, care e obligatoriu să fie în apropierea unui pârâu, unde se revarsă apele uzate după ce se face decontaminarea şi tratarea acestora”, a dezvăluit Concioiu.
Valoarea investiţiilor în reţelele de apă şi canalizare de la Guşoeni se ridică la aproape 10 milioane de euro. „Având în vedere cât de costisitoare sunt investiţiile în aceste sisteme, am înţeles de la început că nu le putem realiza decât cu fonduri europene. Am încredere că Guşoeni va fi printre primele localităţi din Vâlcea în care vor începe lucrările propriu-zise, pentru că am rezolvat deja celelalte probleme legate de trecerea în domeniul public a drumurilor pe unde vor trece conductele, o condiţie obligatorie impusă în proiect”, a mai precizat Nicolae Concioiu.
Printre lucrările care s-au realizat în ultima perioadă în Râmnicu Vâlcea s-a numărat şi cea de amenajare cu dale elastice...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe