duminică, mai 9, 2021
Handbal

La Gyor, SCM Rm. Vâlcea a bifat a treia deplasare în care adversarele au beneficiat de sprijinul propriilor suporteri

162Vizualizari
La fel cum s-a întâmplat în Franţa şi în Rusia, unde SCM Rm. Vâlcea le-a înfruntat pe Brest Bretagne şi CSKA Moscova, meciul din Ungaria s-a desfăşurat cu spectatori. În sala din Gyor – care are o capacitate totală de 5500 de locuri – au fost prezenţi în jurul a 3000 de oameni. Un lucru care încă nu e posibil şi în România, unde autorităţile nu prea reuşesc să oprească răspândirea coronavirusului în rândul populaţiei.
Astfel, dacă ţara noastră a depăşit 180 de mii de cazuri pozitive (şi are aproape 6000 de morţi), Ungaria nici nu a ajuns la 50 de mii (din care s-au consemnat vreo 1100 de persoane decedate). În plus, şi situaţia zilnică e mai gravă în România, unde s-au înregistrat, săptămâna trecută, peste 4000 de infectări cu „virusul chinezesc”, în timp ce, în ţara vecină, numărul maxim al acestora a fost mult sub jumătate (circa 1800).

În etapele precedente ale Ligii Campionilor, Vâlcea şi Gyor au avut două evoluţii similare celei de sâmbăta trecută

Prin evoluţia foarte bună din prima repriză a meciului cu Audi ETO Gyor, din week-end-ul trecut, SCM Rm. Vâlcea le-a adus aminte suporterilor de partida din Franţa, cu Brest Bretagne, din runda inaugurală a Ligii Campionilor. Elevele lui Florentin Pera au avut o prestaţie fantastică şi în Hexagon, având un avantaj de trei „lungimi” până la pauză, dar a pierdut apoi la şapte goluri (28-21), la fel ca acum, în Ungaria, unde scorul final a fost 38-31.
Nici pentru Gyor, prestaţia mai puţin bună din prima jumătate a meciului cu Vâlcea nu e chiar o noutate. Pe 19 septembrie, în etapa a doua a Ligii Campionilor, echipa maghiară a făcut, de asemenea, o primă repriză slabă cu Podravka Koprivnica, pe care a încheiat-o doar cu un avantaj de un gol (17-16) şi pentru că Yuliya Dumanska a făcut minuni în poarta adversă. După pauză, elevele lui Gabor Danyi „au luat-o la goană” şi s-au impus cu 43-28 în faţa campioanei Croaţiei. Sâmbăta trecută, SCM a scăpat totuşi mai ieftin faţă de Podravka Koprivnica, încasând o bătaie doar la şapte goluri.
Sursă foto: Facebook Gyori Audi ETO KC