vineri, aprilie 16, 2021
Administrație

La Horezu, Nicolae Sărdărescu are în derulare patru investiţii pe PNDL 2

1.45KVizualizari

La Horezu, se derulează în această perioadă patru proiecte cu finanţare guvernamentală, pentru care primarul Nicolae Sărdărescu a obţinut fonduri prin PNDL 2, în vara anului 2017. Alesul PSD a spus că două dintre investiţii se află într-o stare avansată şi s-ar putea finaliza în curând. Este vorba de construirea creşei „Pomul Vieţii” (unde valoarea totală aprobată de Ministerul Dezvoltării a fost de 3,41 de milioane de lei) şi de modernizarea Străzii Mircea cel Bătrân, cu lărgire pe patru benzi de circulaţie (2,21 milioane de lei).
„Lucrările la creşă se vor termina în cel mult trei luni. În ceea ce priveşte artera pentru care am obţinut bani de la Guvern, termenul de finalizare e toamna acestui an. În total, a fost vorba de asfaltarea a aproximativ 2 kilometri, însă aceştia au fost împărţiţi în mod egal, câte 460 de metri pe fiecare bandă. Pe lângă Strada Mircea cel Bătrân, am demarat o altă investiţie în infrastructura rutieră la Horezu. Aceasta se referă la asfaltarea Străzilor I. Gh. Duca şi Urşani (DC 142), pe o lungime de 3,5 kilometri, cu fonduri din bugetul local”, a afirmat Sărdărescu.

Investiţiile de la Liceul „Constantin Brâncoveanu”, reprezentative pentru segmentul de învăţământ şi educaţie din Horezu

Celelalte două proiecte pentru care primarul social-democrat a beneficiat de fonduri de la Ministerul Dezvoltării vizează reabilitarea şi modernizarea Grădiniţei nr. 1, cu program prelungit, cu 10 săli de grupă, şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea corpurilor B şi C, din cadrul Liceului „Constantin Brâncoveanu”, dar şi a sălii de sport ce aparţine acestei unităţi de învăţământ din Horezu. Lucrările de la grădiniţă se ridică la 3,7 milioane de lei, în timp ce la liceu valoarea este dublă: 7,4 milioane de lei. Având în vedere suma totală alocată de Guvern, investiţiile de la „Constantin Brâncoveanu” vor fi cu adevărat de mare amploare pentru Horezu şi segmentul de învăţământ şi educaţie din oraşul administrat de primarul Nicolae Sărdărescu.
„În următoarea perioadă, vom demara lucrările şi la aceste două investiţii. La liceu, proiectul se referă la reabilitarea celor două corpuri ale clădirii, inclusiv pe interior, la renovarea cantinei, dar şi a vechii sălii de sport, în total fiind vorba de patru obiective. Aşteptăm bani de la Guvern pentru cofinanţarea tuturor proiectelor pe care le avem în derulare la Horezu, care se realizează prin PNDL 2, cu fonduri proprii sau de la Uniunea Europeană”, a încheiat primarul PSD din Horezu, Nicolae Sărdărescu.