Administrație

La Horezu, Nicolae Sărdărescu investeşte 7,5 milioane de lei în două construcţii ultramoderne destinate preşcolarilor

351Vizualizari

Primarul Nicolae Sărdărescu realizează investiţii importante în modernizarea infrastructurii educaţionale din oraşul Horezu. În acest sens, alesul PSD a obţinut finanţare, încă din 2017, prin PNDL 2, pentru două proiecte majore, care vor îmbunătăţi calitatea învăţământului din localitate, prin crearea unor condiţii mai bune pentru preşcolari.

Creşa „Pomul Vieţii”, o locaţie cochetă pentru cei mici, va fi gata la finele anului

Unul dintre obiective se referă la construirea Creşei „Pomul Vieţii”, unde lucrările au demarat acum câteva luni. În urmă cu doi ani, Ministerul Dezvoltării a aprobat pentru aceasta suma de 3,41 de milioane de lei. „Creşa e amplasată pe Strada 1 Decembrie. Va fi o clădire nouă, cu parter şi două etaje. Construcţia e una extrem de modernă, de ultimă generaţie, atât în ceea ce priveşte structura clădirii, cât şi a dotărilor din interior. Cel mai probabil, lucrările se vor încheia în luna decembrie a acestui an”, a anunţat Sărdărescu.

Grădiniţa cu program prelungit Nr. 1 intră într-un amplu proces de reabilitare

Altfel, alesul PSD ne-a mai dezvăluit că, recent, a fost scos la licitaţie şi proiectul care se referă la „reabilitarea, modernizarea şi dotarea grădiniţei cu program prelungit Nr. 1”, ce va dispune de 10 săli de grupă. Investiţia se va realiza tot prin PNDL 2, Guvernul alocând pentru aceasta 4,13 milioane de lei.
O altă lucrare de anvergură care se va realiza în perioada următoare la Horezu, ce vizează îmbunătăţirea condiţiilor de educaţie şi învăţământ, se referă la reabilitarea, modernizarea şi dotarea corpurilor B şi C de la Liceul „Constantin Brâncoveanu”, dar şi la construirea unei săli de sport aferentă acelei unităţi şcolare. Investiţia se va ridica la 7,3 milioane de lei. Nicolae Sărdărescu a precizat că, de curând, s-au finalizat procedurile necesare pentru a depune, în SICAP, şi acest proiect, care ar putea demara în toamnă.