luni, aprilie 12, 2021
Administrație

La Mălaia, se lucrează la proiectul de reabilitare a infruastructurii edilitare. Ţolea introduce 8 kilometri de reţea de apă şi asfaltează 7,2 kilometri de drumuri

237Vizualizari

În această perioadă, în comuna Mălaia, se află în derulare lucrările din cadrul proiectului de reabilitare a infrastructurii edilitare. Pentru această investiţie, primarul Gabriel Ţolea a obţinut finanţare, în vara anului 2017, prin PNDL 2. Potrivit alesului PNL, proiectul are o valoare totală de 5,3 milioane de lei şi a fost împărţit în două componente. În primul rând, este vorba de extinderea şi modernizarea reţelei de alimentare cu apă în satele Sălişte şi Ciunget, iar apoi de asfaltarea câtorva drumuri de interes local, în Mălaia şi Ciunget.
„În ceea ce priveşte lucrările la sistemul de apă, activitatea a început încă din toamnă. Până în prezent, s-a introdus conducta pe aproximativ 2 kilometri, în Sălişte. În total, în localitate, ar trebui să se realizeze circa 8 kilometri de reţea, în calcul fiind inclus şi satul Ciunget. Practic, conducta de apă va fi introdusă în mod egal în cele două zone amintite. Lucrările din cadrul acestei componente sunt executate de firma ConTrust”, ne-a declarat Gabriel Ţolea.
Pentru lucrările de asfaltare a drumurilor, licitaţia a fost adjudecată de firma AS Trans, condusă de Mihai Şoavă. „În total, ar urma să modernizeze 7,2 kilometri de drumuri, în satele Mălaia (5 km) şi Ciunget (2 km). Investiţia de reabilitare a infrastructurii edilitare din comuna Mălaia e realizată cu finanţare pe PNDL 2. Pentru sistemul de apă, avem la dispoziţie 2,6 milioane de lei, iar pentru asfalt suma pe care am primit-o de la Ministerul Dezvoltării se ridică la 2,7 milioane”, a concluzionat primarul PNL din comuna Mălaia, Gabriel Ţolea.