miercuri, decembrie 6, 2023
Diverse

La Mateești, pe 29 și 30 decembrie, primarul Cosmin Anghelescu a recompensat fidelitatea și tinerețea

369Vizualizari
După cadourile pentru copiii din Mateești, bicicletele pentru elevii din clasa a 8-a, primele pentru familiile întemeiate anul trecut și pentru nou-născuții din 2022, oferite înainte de Crăciun, primarul Cosmin Anghelescu a acordat și alte recompense financiare, chiar înainte de intrarea în 2023. Astfel, pe 29 decembrie, alesul PSD a organizat o frumoasă festivitate pentru cuplurile de aur din localitate, care au împlinit 50 de ani de căsnicie, acestea primind și câte 500 de lei.

„Dragii mei, am avut plăcerea de a sărbători aniversarea a 50 de ani de căsătorie – Nunta de Aur. Sunt convins că, de-a lungul acestor ani, ați avut parte de multe momente frumoase, dar ați întâmpinat și greutăți, peste care ați reușit să treceți împreună, cu dragoste, respect și înțelegere. Vă felicit pentru trăinicia dumneavoastră, vă doresc multă sănătate și la cât mai mulți ani împreună! Din partea Primăria Mateești, vă dăruim cu mare drag o plachetă aniversară și un mic premiu. Respect!”, a transmis Cosmin Anghelescu, pe Facebook, după premierea familiilor longevive din Mateești.
A doua zi, pe 30 decembrie, s-au desfășurat două evenimente festive, ambele dedicate noii generații. Primarul din Mateești i-a recompensat cu câte 300 de lei pe tinerii care au împlinit 18 ani în 2022 și le-a transmis să aibă parte de cât mai multe succese în viață. „Am felicitat și premiat tinerii mateeșteni care au împlinit 18 ani în 2022. Le mulțumim pentru prezență și le urăm succes celor care se pregătesc de examenul maturității, de prima lor sesiune la facultate, sau celor care deja au intrat în câmpul muncii. Una dintre prioritățile noastre principale este asigurarea unei educații de valoare pentru cât mai mai multe persoane astfel că ușile instituției sunt larg deschise pentru tineri. Ne gândim deja de ceva timp ca pentru anul 2023 să impulsionăm câțiva tineri absolvenți de liceu merituoși, cu rezultate bune la învățătură și posibilități materiale limitate, să beneficieze de câte o bursă de merit din partea Primăriei Mateești pentru asigurarea cazării la cămin și a meselor principale zilnice. Ne dorim ca și acești tineri să ajungă ca multe alte persoane din comună, care s-au format la Școlile Generale din Mateești și Turcești și au devenit profesori, doctori, ingineri și specialiști în domeniile lor de activitate. Le mulțumim tuturor care fac cinste locului unde au crescut. Comuna Mateești este valoroasă cu ajutorul dumneavoastră, chiar dacă unii locuiți acum pe alte meleaguri. Cu toții știm că ACASĂ este mereu locul unde am copilărit și am crescut. Responsabilitatea noastră este ca ACASĂ să fie cât mai memorabil și plăcut pentru toți mateeștenii! (…) Sănătate si Doamne ajută!”, a precizat Cosmin Anghelescu, pe rețeaua de socializare.

Tot pe 30 decembrie, a avut loc și primul banchet de sfârșit de an al fotbaliștilor de la Viitorul Mateești – seniori și juniori, iar cu această ocazie Cosmin Anghelescu a ținut să le transmită felicitări tuturor pentru efortul depus în competițiile județene.