miercuri, iulie 28, 2021
Administrație

La Mateeşti, s-a construit o nouă grădiniţă modernă, în satul Greci

217Vizualizari
Cu fiecare zi care trece, prin toate investiţiile pe care le realizează, primarul Ilie Cosmin Anghelescu schimbă faţa comunei Mateeşti. Alesul PSD a acordat o atenţie deosebită şi segmentului educaţional, iar în acest sens elevii au avut parte deja de câteva surprize la care nu s-au aşteptat.
Astfel, de la începutul acestei luni, mai precis din 7 iulie, în conformitate cu programarea primită de la Guvern şi Inspectoratul Şcolar, elevii din Mateeşti şi-au putut încasa bursele şcolare. Potrivit primarului Ilie Cosmin Anghelescu, acestea au avut valoarea de 100 de lei, un copil putând cumula două sau mai multe burse (sociale, de merit, de performanţă sau de excelenţă). Fiecare elev şi-a putut încasa banii de la Şcoala Mateeşti. „Am promis, am realizat! Vacanță frumoasă dragi copii. Sănătate și Doamne ajută!”, a transmis alesul PSD, pe Facebook.

Aşa cum se cunoaşte, la finele anului şcolar 2020-2021, social-democratul a mai avut o altă surpriză pentru elevii din Mateeşti, absolvenţii clasei a 8-a primind câte o bicicletă din partea administraţiei locale.
În altă ordine de idei, primarul Ilie Cosmin Anghelescu a mai dezvăluit că, recent, s-au încheiat lucrările de construire a unei grădiniţe cu program normal, în satul Greci. În incinta noii unităţi pentru preşcolari vor funcţiona două grupe, dar, pe viitor, alesul PSD ia în calcul posibilitatea ca una dintre acestea să fie cu program prelungit. „Mulţi părinţi din localitate lucrează şi vor să-şi lase copiii la grădiniţă pe durata întregii zile. În aceste condiţii, vom analiza dacă e viabilă varianta de a avea o grupă cu program prelungit pentru preşcolari”, a explicat primarul din Mateeşti, Ilie Cosmin Anghelescu.