joi, februarie 25, 2021
Administrație

La Mihăeşti, Bărzăgeanu a extins conducta de gaze, cu fonduri din bugetul local, iar încă 250 de gospodării se pot racorda la reţea

168Vizualizari
De la începutul anului, la Mihăeşti, s-au derulat lucrări de extindere a reţelei de gaze naturale pe mai multe străzi din localitate. Potrivit primarului Constantin Bârzăgeanu, investiţiile s-au realizat pe 30 de artere unde s-au înregistrat, în total, aproximativ 250 de cereri de racordare la utilităţi.
„La solicitările oamenilor, am introdus conducta de gaze cu fonduri proprii, pe 30 de străzi, astfel că gospodăriile care au obţinut autorizaţiile necesare se pot branşa deja la reţeaua existentă în comună. Licitaţia de execuţie a lucrărilor s-a încheiat, se cunoaşte şi firma câştigătoare, aşa că ne putem apuca de racorduri. Sunt convins că, în perioada următoare, pe arterele respective, vor mai fi şi alte familii interesate să depună dosarele pentru a se branşa la reţeaua de gaze. Important e că am introdus conducta, iar oamenii vor putea să se gândească la posibilitatea de a beneficia şi de această utilitate”, a subliniat Constantin Bărzăgeanu.
Alesul PNL a prezentat apoi şi lista arterelor din Mihăeşti pe unde s-a introdus conducta de gaze şi numărul caselor de pe fiecare care au solicitat să se branşeze la reţea. Cele mai multe sunt pe străzile Stănică şi Măndică – unde vor fi realizate câte 30 de racorduri, Principală Bârseşti – 25, Tăsăruţ şi Principală Stupărei – câte 20, Dujilor – 15, Terchilă – 11, Păsăreştilor, Marica Floarea, Plutei, Izvorului Stupărei – câte 10, Cioboată – 8, Silozului, Chiciurei Bârseşti – câte 7, Udreştilor Buleta – 6, Vânătorului, Dogarilor, Subchilimi Govora, Florescu – câte 5, Morii – 4, Burdozeştilor, Râului Govora, Munteni – câte 3, Zgârcitului, Liţoiu – câte 2 şi Rugetu – 1.
„Deocamdată, am introdus conducta doar pe aceste 30 de străzi, dar, în continuare, facem demersuri pentru ca, până la finele anului 2021, să ne întindem cu reţeaua de gaze în toată localitatea, iar toţi cei ce doresc să aibă posibilitatea de a se branşa. După ce vom realiza toate racordurile pe care le avem în plan pe arterele amintite, vom ajunge la un procent de circa 80 la sută în ceea ce priveşte gospodăriile din Mihăeşti care beneficiază de această utilitate”, a încheiat primarul PNL din Mihăeşti, Constantin Bărzăgeanu.