miercuri, decembrie 6, 2023
Diverse

La nici 17 ani, Costi Țițirigă a impresionat o țară întreagă! A strâns peste 700 kg de mâncare pentru prietenii săi patrupezi. În plus, a reușit să dea în adopție internațională peste 200 de câini și pisici

3.2KVizualizari
Pe 25 mai, campionul poveștii noastre va împlini 17 ani. Dar imediat ce stai de vorbă cu el, te impresionează prin claritatea și maturitatea ideilor sale. De la 9 ani, a crescut în Centrul de plasament „Ana”, din Rm. Vâlcea. Până atunci, fusese preluat de o familie, însă, din cauza greutăților financiare, el a fost retrimis în grija statului. Îl cheamă Costi Țițirigă și, recent, a impresionat zeci de mii de oameni pe Facebook, prin eforturile sale supraomenești, de a ajuta animalele de la adăpostul public din Băbeni. Să-i ascultăm însă povestea, pentru că toți avem multe de învățat de la el.

„În primii ani de viață, am fost crescut de o familie temporară, cum îi spunem noi… Pe-atunci, probabil pentru a iubi mai mult și a fi iubit, am început să adun câini, pisici, pe care le îngrijam enorm. Simțeam că de la aceste ființe minunate pot primi o iubire mai mare, care să mă ajute să trec mai ușor peste problemele copilăriei. La 9 ani, am revenit în centrul de plasament. Am continuat să mă implic și mai mult, la nivel mare. În tot acest timp, am reușit să dau spre adopție, inclusiv la nivel internațional, peste 200 de câini și pisici. Adică, să le ofer familia unde să fie iubite. Asta mă bucură enorm! E satisfacția mea cea mai mare… De ceva timp, mă ocup și de animalele de la adăpostul Băbeni. În urma unor anunțuri date pe Facebook, am strâns, de la diverse persoane iubitoare de animale, peste 700 de kilograme de hrană, plus pastile de deparazitare. Vă mulțumesc din suflet, dragi prieteni, pentru că m-ați ajutat! Fără voi nu aș fi făcut nimic! Din păcate, pe perioada stării de urgență, copiii ca mine nu au mai putut să iasă deloc din centrele de plasament. De două luni stau aici! Nu am ieșit deloc, nici măcar un minut… Sper ca, după 15 mai, să fim și noi lăsați pe afară. Ne e dor… Mie mi-e dor de animalele mele, cărora vreau să le duc mâncare, să vorbesc cu ele, să le mângâi, să le iubesc. Este cel mai frumos sentiment, mai ales că și ele te iubesc de zeci de ori mai mult”, a mărturisit Costi Țițirigă.

Felicitări depline, campionule! Povestea ta ne-a încălzit sufletul…