duminică, aprilie 11, 2021
Diverse

La Ocnele Mari, zeci de hectare de teren stau la dispoziția investitorilor interesați. Remus Sasu vrea să relanseze economia locală

384Vizualizari
Situată la doar 10 kilometri distanță de Rm. Vâlcea, stațiunea Ocnele Mari s-a bazat, de-a lungul anilor, doar pe turismul balnear. Primarul Remus Sasu (PSD) vrea să aducă însă un aer proaspăt localității pe care o administrează, prin atragerea de investitori privați, care să impulsioneze economia.
„Turismul, din păcate, funcționează din iunie până în septembrie, inclusiv. Asta înseamnă o economie de cel mult 4-5 luni pe an. După ce începe școala, nu prea mai vezi pe nimeni prin stațiune, e mai mult pustiu. Ocnele Mari a fost văzută mai mult ca o stațiune pentru persoanele de vârsta a treia. Vrem să schimbăm cumva această percepție pe viitor. Mă uit și la copiii mei: mă rog de ei să vină la ștrand! Nu vor apă sărată! Vor ceva nou! Așa e și cu generația tânără. Trebuie să îi atragem și pe ei, printr-un aquaparc modern, prin zone de promenadă, trasee turistice pline de atracții. E un potențial enorm la Ocnele Mari, ce trebuie valorificat! De aceea, încercăm să punem la dispoziția investitorilor interesați și teren. Avem câteva hectare ce se pretează pentru diverse investiții. Trebuie doar să găsim varianta de a obţine de la Minister acele sute de hectare pentru care am fost expropiați. Multe sunt în zone de risc, din cauza alunecărilor. Însă putem găsi şi câteva zone care pot fi folosite, după consultarea cu specialiștii de la Minieră, bineînțeles”, a explicat primarul din Ocnele Mari, social-democratul Remus Sasu.