sâmbătă, septembrie 23, 2023
Administrație

La Păuşeşti Măglaşi, Alexandru Dediu a obţinut finanţare, prin PNRR, pentru modernizarea şcolii gimnaziale din localitate

68Vizualizari
Proiectul de extindere a sistemului de gaze naturale în Păuşeşti Măglaşi, pe încă 22 de kilometri, pentru care primarul Alexandru Dediu a obţinut finanţare, vara trecută, prin „Anghel Saligny”, intră în linie dreaptă. Potrivit alesului PNL, licitaţia s-a încheiat la începutul verii şi a fost adjudecată de o firmă din Bucureşti, care a început imediat să lucreze la proiectul tehnic. „Odată ce documentaţia va fi gata, vom putea să derulăm şi celelalte proceduri necesare pentru a da apoi drumul la lucrările propriu-zise. Dar asta după ce vom fi chemaţi să semnăm contractul de finanţare la Ministerul Dezvoltării”, a dezvăluit Alexandru Dediu.
Primarul din Păuşeşti Măglaşi a mai declarat că, anul acesta, a obţinut fonduri, de la ADR Sud-Vest Craiova, pentru a realiza o investiţie importantă în infrastructura educaţională. Este vorba de un proiect care se referă la modernizarea pe interior a Şcolii Gimnaziale „Achim Popescu”, din centrul comunei. „În luna iunie, am pus la punct documentaţia pentru această investiţie, iar apoi ne-am ocupat s-o încărcăm în sistemul online. Lucrările propriu-zise din incita acestei unităţi şcolare se referă la schimbarea uşilor, a parchetului, a instalaţiei electrice etc”, a încheiat Alexandru Dediu.