Diverse

La Păuşeşti Măglaşi, s-au asfaltat patru drumuri, pentru care primarul Alexandru Dediu a obţinut finanţare prin „Anghel Saligny”

633Vizualizari
În primăvară, la Păuşeşti Măglaşi, s-a lucrat intens la primul proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din localitate, o investiţie pentru care primarul Alexandru Dediu a obţinut o finanţare de 4 milioane de lei, în vara anului trecut, prin programul „Anghel Saligny”. Potrivit alesului PNL, în această documentaţie au fost incluse patru drumuri: Coasta, Valea de Case, Chiciura şi Calea Mare. „După ce s-a turnat primul strat de asfalt pe cele patru artere, s-a lucrat la şanţuri, rigole etc. Cele patru străzi din acest proiect au o lungime totală de 5 kilometri. Un lucru bun e acela că Guvernul a şi decontat tot ce s-a realizat până în prezent, ceea ce înseamnă că firma care execută lucrările se va încadra în grafic cu finalizarea investiţiei”, a subliniat Alexandru Dediu.
În continuare, liberalul s-a referit şi la celălalt proiect pentru care a obţinut finanţare prin programul „Anghel Saligny”, în iulie 2022. În acest caz, investiţia se referă la asfaltarea a 25 de uliţe, în lungime totală de 14 kilometri, iar suma aprobată de Ministerul Dezvoltării este de 10 milioane de lei. „Documentaţia a fost depusă în SICAP în luna iunie, iar acum să se încheie şi să se declare firma câştigătoare a licitaţiei. În acest proiect, au fost incluse toate celelalte uliţe din localitate care nu erau încă asfaltate, iar aici ar fi vorba de reo 25. Am fost încă din primăvară la Bucureşti, pentru a semna contractele de finanţare pentru cele două investiţii de modernizare a infrastructurii rutiere din Păuşeşti Măglaşi. Potrivit documentelor, ambele trebuie să fie gata în 3 ani, cu posibilităţi de prelungire pe încă 2. Dar, la licitaţie, firmele oferă termene mai scurte, acesta fiind un criteriu de eligibilitate, dar şi de triere. Compania care spune că le face mai repede primeşte puncte în plus din partea comisiei de specialitate, care se ocupă de atribuire a investiţiei”, a mai adăugat Alexandru Dediu.
Pentru investiţiile pentru care Alexandru Dediu a obţinut finanţare în ultimii ani, menite să asigure dezvoltarea localităţii Păuşeşti Măglaşi, alesul PNL a avut alături o echipă de proiecte care a depus eforturi deosebite pentru ca toate documentele să fie în regulă.