vineri, aprilie 16, 2021
Administrație

La Păuşeşti Măglaşi, s-au încheiat lucrările la căminul cultural şi la podul de la Pietrari

190Vizualizari

Potrivit primarului Alexandru Dediu, în această vară, la Păuşeşti Măglaşi, s-au încheiat lucrările la căminul cultural din centrul comunei. Proiectul a beneficiat de finanţare de la CNI şi a avut o valoare totală de 1,4 milioane de lei. „Recepţia de la căminul cultural din centrul comunei a avut loc pe 1 iulie. Clădirea beneficiază de cele mai moderne condiţii posibile, a fost racordată la utilităţi şi dispune de încălzire centrală. În incinta căminului, va funcţiona şi un cinematograf 3D, iar în acest sens am achiziţionat aparatura aferentă tot prin CNI. Sala de spectacole are o capacitate de 300 de locuri. Lucrările de la cămin au fost realizate de firma ElectroVâlcea”, a anunţat Dediu.
Pe de altă parte, alesul PNL a mai dezvăluit că, în curând, se vor finaliza şi lucrările de construire a noului pod din satul Pietrari. „Podul vechi a fost distrus de viitura de pe râul Olăneşti în 2016, iar pentru a construi altul nou şi mai trainic am obţinut fonduri pe situaţii de urgenţă. Pentru această investiţie, am beneficiat de 1,7 milioane de lei. Lucrările au fost executate de firma Civil Speed”, a adăugat Alexandru Dediu.

Investiţiile de la dispensar şi şcoala din Valea Cheii se vor finaliza în toamnă

În încheiere, primarul din Păuşeşti Măglaşi a menţionat că în această perioadă se lucrează intens la două dintre investiţiile pentru care a obţinut finanţare, în vara anului 2017, prin PNDL 2. Este vorba de reabilitarea dispensarului uman (proiect în valoare de 997 de mii de lei) şi de extinderea şi modernizarea şcolii din satul Valea Cheii (pentru care Guvernul a alocat suma de 687 de mii de lei). Alexandru Dediu a afirmat ca lucrările la cele două obiective se vor finaliza în această toamnă.