sâmbătă, aprilie 13, 2024
Administrație

La Păuşeşti Măglaşi, se asfaltează străzile Coasta, Vlăduceni, Valea de Case (Ulmeţelu) şi Chiciura. Primarul Alexandru Dediu a depus un proiect pe „Anghel Saligny”, pentru a moderniza încă 16 km de drumuri

1.35KVizualizari
Primarul din Păuşeşti Măglaşi, liberalul Alexandru Dediu, şi-a propus să obţină finanţare, prin programul „Anghel Saligny”, pentru asfaltarea a 16 kilometri de drumuri de interes local. „Din proiectul pe care l-am depus recent la Guvern, o parte dintre drumuri au fost modernizate în urmă cu mult timp, dar trebuie asfaltate din nou, în acest caz fiind vorba de aproape 5 km. Restul de 11-12 km sunt doar uliţe pietruite şi necesită asfalt în regim de urgenţă. Pe unele dintre tronsoane am introdus deja reţelele de apă şi canalizare. Dacă voi realiza şi această investiţie, toată infrastructura rutieră din Păuşeşti Măglaşi va fi pusă la punct, nu va mai rămâne chiar nicio palmă de drum fără asfalt”, a dezvăluit Alexandru Dediu.
De altfel, şi cei 400.000 de lei pe care comuna Păuşeşti Măglaşi i-a primit în septembrie din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului au fost repartizaţi tot către investiţii în infrastructura rutieră. „Anul trecut, am intenţionat să încep o investiţie pentru a asfalta nişte străzi din localitate, dar licitaţia a fost contestată de Strabag, aşa că startul lucrărilor a întârziat. Până la urmă, proiectul a fost adjudecat de firma Bebe Trans, care a demarat recent activitatea. Ar fi vorba de modernizarea drumurilor Coasta, Vlăduceni, Valea de Case (Ulmeţelu) şi Chiciura. Pe lângă faptul că vom turna asfalt pe tronsoanele respective, vom face şi şanţuri betonate pe marginea lor, pentru scurgea apei. Evident că banii pe care i-am primit toamna aceasta de la Guvern nu ne ajung pentru a finaliza toată investiţia, aşa că vom mai repartiza fonduri şi din bugetul local. În plus, am introdus cele patru drumuri şi în proiectul pe care l-am depus pe «Anghel Saligny». Ar fi extraordinar dacă vom obţine finanţare prin acest program, dacă nu – le vom realiza mai departe cu fonduri proprii”, a mai adăugat Alexandru Dediu.
Deşi primarul Alexandru Dediu a fost cel care s-a zbătut pentru a demara noile lucrări de asfaltare a unor drumuri şi de construire a sălii de sport din curtea şcolii gimnaziale din Păuşeşti Măglaşi, doi consilieri locali PSD şi-au însuşit aceste investiţii şi au început să se laude prin comună că ei sunt cei ce le înfăptuiesc. Alesul PNL a dezminţit imediat informaţiile, printr-un comunicat de presă, în care a spus că proiectele respective au fost întocmite de mai mult timp. Acestea au fost aprobate de vechiul Consiliu Local din Păuşeşti Măglaşi, când cei doi membri PSD nici nu au participat la realizarea şi aprobarea lor.