Administrație

La Perişani, Dumitru-Sorin Leonte va obţinute finanţare, prin GAL „Castra Traiana”, pentru dotarea căminelor culturale din Mlăceni şi Spinu

838Vizualizari
Comuna Perişani dispune de un cămin cultural modern, care a fost dotat cu mobilier nou şi veselă pentru bucătărie, pentru o capacitate de 150 de persoane. Dumitru-Sorin Leonte, viceprimarul cu atribuţii de primar din Perişani, a precizat că acesta a fost pus mereu la dispoziţia locuitorilor, pentru organizarea de evenimente festive (nunţi, botezuri etc). În perioada următoare, administraţia locală şi-a propus să doteze cu toate cele necesare şi celelalte două cămine culturale din localitate, din satele Mlăceni şi Spinu. Pentru aceste investiţii, Primăria Perişani va obţine fonduri europene.
„Comuna Perişani face parte din GAL «Castra Traiana», iar ultimele informaţii pe care le-am primit au fost acelea că ni se vor aloca 25.000 de euro, fără TVA, pentru realizarea unor investiţii. În condiţiile în care nu e vorba de o sumă mare, astfel încât să ne putem gândi la achiziţionarea de utilaje sau la realizarea unor lucrări mari, am decis că cel mai benefic lucru pentru comună ar fi acela de a investi toţi banii repartizaţi pentru dotarea căminelor culturale din satele Mlăceni şi Spinu. După ce am dotat, anul acesta, căminul cultural din centrul localităţii, trebuie să ne îndreptăm atenţia şi spre celelalte, pentru a le pune apoi la dispoziţia oamenilor pentru găzduirea unor evenimente festive sau, pur şi simplu, pentru diverse întâlniri cu locuitorii. La exterior, ambele clădiri se prezintă bine. Recent, o firmă de optică medicală a oferit consultaţii oftalmologice în incinta acestora pentru toţi cei care au fost interesaţi. Pe lângă achiziţionarea de mobilier nou, vrem să mai investim în sistemele de iluminat, de sonorizare, de aer condiţionat etc. Căminele din Mlăceni şi Spinu sunt mai mici decât cel din Perişani, au o capacitate de circa 80-100 de persoane, dar dotările sunt absolut necesare. În principiu, suma de 25.000 de euro ar fi suficientă, vom aloca 65 de mii de lei pentru fiecare cămin, însă, dacă va mai fi nevoie, vom mai suplimenta investiţiile din bugetul local”, a menţionat Dumitru-Sorin Leonte, viceprimarul cu atribuţii de primar din Perişani.