Fotbal Național

La Răşinari, Viitorul Dăeşti a bifat abia prima victorie în deplasare, în afara judeţului, din acest sezon

419Vizualizari
Vineri, 2 aprilie, pe Stadionul „Comunal” din Răşinari (judeţul Sibiu), a avut loc meciul dintre FC Hermannstadt 2 şi Viitorul Dăeşti, din cadrul etapei a 14-a a Ligii a III-a. Ca şi în faţa Flăcării Horezu, pentru care au evoluat în general doar tineri, când s-a impus cu 4-0, formaţia vâlceană a profitat din nou de lipsa de experienţă a adversarilor şi a reuşit să-şi treacă în cont toate cele trei puncte puse în joc. De această dată, fotbaliştii antrenaţi de Adi Popa şi Gicu Deaconescu au învins cu scorul de 3-2 (după 3-1, la pauză).
Echipă cu pretenţii de promovare (aşa cum s-a sperat la începutul sezonului, nu din etapa a 11-a), Viitorul Dăeşti a obţinut abia acum prima victorie în deplasare, în afara judeţului, pentru că formaţia de la Fedeleşoiu s-a mai impus şi în Zăvoi, cu Minerul Costeşti (2-0), în runda inaugurală a campionatului.

Golurile echipei de la Fedeleşoiu au fost marcate de Florin Costea, Radu Georgescu şi Octavian Vasile

Asemănărea cu meciul din Zăvoi, cu Flacăra Horezu, din urmă cu o lună, este evidenţiată şi de startul în trombă pe care vâlcenii l-au avut la Răşinari. Fotbaliştii de la Fedeleşoiu au punctat foarte repede, în minutul 1, iar apoi şi-au dublat avantajul după încă 9 minute de joc. Astfel, Florin Costea (FOTO) a deschis scorul după 60 de secunde, iar cel de-al doilea gol a fost înscris de Radu Georgescu, în minutul 10, care a fructificat o nouă acţiune de atac a Viitorului Dăeşti (2-0).
Echipa sibiană a redus din handicap în minutul 23, când a beneficiat de o lovitură de la 11 metri transformată de Adrian Şter. În minutul 32, vâlcenii au marcat din nou, de această dată prin Octavian Vasile, şi au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri (3-1). După pauză, s-a mai înscris un singur gol, de către FC Hermannstadt 2, în minutul 80, tot dintr-un penalti, prin Adrian Sîntean. Interesant e faptul că acelaşi rezultat (3-2 pentru Viitorul Dăeşti) s-a consemnat şi în tur, pe Stadionul „Gheorghe Ciucioi”.
Altfel, de menţionat mai este faptul că antrenorul-jucător de la Fedeleşoiu, Adi Popa, a preferat să înceapă meciul din acest week-end ca rezervă (probabil şi pentru că adversarii nu erau unii de speriat!), el intrând pe teren abia în minutul 64.

Şi vicelidera Măgura Cisnădie s-a impus în această rundă, aşa că se menţine la opt „lungimi” în faţa dăeştenilor

Victoria pe care Viitorul Dăeşti a obţinut-o la Răşinari este însă insuficientă pentru a mai spera la promovare, în condiţiile în care şi vicelidera clasamentului, Măgura Cisnădie, s-a impus în această rundă, cu scorul de 2-0, pe teren propriu, în faţa echipei CSM Deva. Cu patru etape înainte de final, echipa sibiană are un avantaj de opt puncte faţă de formaţia de la Fedeleşoiu, iar un succes al dăeştenilor în meciul direct ar reduce handicapul la doar cinci puncte, în trei etape. Ceea ce înseamnă că Măgura Cisnădie ar mai avea nevoie de o singură victorie în celelalte trei meciuri pe care le mai are de disputat pentru a fi aproape sigură de locul 2. O izbândă pe care sibienii o pot obţine chiar week-end-ul viitor, când vor juca în Zăvoi, cu Minerul Costeşti.