luni, aprilie 12, 2021
Diverse

La Râureni, zici că-i Somalia: sărăcie şi mizerie cât cuprinde. Zeci de copii trăiesc ca în ghetou şi au nevoie de alimente şi haine!

2.28KVizualizari

La doar câţiva kilometri de Râmnic, în cartierul Râureni, sărăcia şi mizeria sunt de nedrescris. Acolo, trăieşte o comunitate destul de numeroasă, iar locuinţele parcă sunt desprinse din Somalia. Case fără geamuri, pereţi netencuiţi, tristeţe şi supărare cât cuprinde. Zilele trecute, pe adresa redacţiei, am primit o solicitare de mediatizare a zonei respective, unde zeci de copii trăiesc într-o mizerie lucie, fără vreun viitor clar.
„Am citit în ziarul dvs că Asociaţia Împreună la Drum şi clubul Elite Juniors au demarat numeroase acte de caritate de-a lungul anilor. Consider că, la Râureni, e nevoie de multă implicare. Nu am văzut niciodată atâta mizerie şi tristeţe. Iar Râureni înseamnă Râmnicu Vâlcea. Este un ghetou într-un oraş care se vrea a fi modern! Aşa se trăieşte acolo! Fac un apel către toţi cititorii ziarului Tribuna Vâlceană să ne implicăm cât mai repede, cu tot ceea ce putem. Nu credeam că cineva poate trăi atât de rău! M-au impresionat foarte mult copiii”, a precizat un cititor al publicaţiei noastre, care a dorit să-şi păstreze anonimatul.