marți, aprilie 13, 2021
Administrație

La Roşiile, Doru Constantin Diaconu aşteaptă încă 800 de mii de lei de la Guvern pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora

229Vizualizari

Anul trecut, s-au încheiat lucrările de asfaltare a DC 79 Roşiile – Perteşti – Grădiştea, care asigură legătura între localităţile administrate de primarii Doru Constantin Diaconu şi Ilie Boiangiu. Tronsonul a avut o lungime de 9,38 de kilometri, iar valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproape 10 milioane de lei. „Asfaltarea DC 79 a fost un proiect foarte important pentru locuitorii din Roşiile, deoarece le oferă posibilitatea să ajungă mai uşor spre Craiova şi Tg. Jiu. Tot în ceea ce priveşte lucrările în infrastructura rutieră, în 2018, s-a turnat 1 kilometru de asfalt pe drumul judeţean ce traversează comuna, chiar în centrul localităţii. Anul acesta, s-a mai pus covor bituminos pe încă 2 km. Mulţumesc Consiliului Judeţean pentru sprijinul acordat, cu speranţa că aceste investiţii vor continua, deoarece drumul arată foarte rău, în ambele direcţii, spre Tetoiu şi Lăpuşata. Tronsonul a fost asfaltat integral ultima oară în 1970, deci acum aproape 50 de ani, perioadă în care a mai fost doar plombat de vreo câteva ori. Carosabilul se strică frecvent şi din cauză că maşinile de acum au un tonaj mult mai mare decât odinioară”, a subliniat primarul din Roşiile.

Rectificarea bugetară ar putea avea loc până la sfârşitul lunii august

În încheiere, Doru Constantin Diaconu şi-a exprimat speranţa că Guvernul va realiza cât mai repede rectificarea bugetară promisă pentru această vară, deoarece are mare nevoie de a compensa diferenţa de bani pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora. „În ceea ce priveşte plata drepturilor acestora, de-a lungul unui an, avem nevoie de circa 1,7 milioane de lei. Din păcate, când s-a făcut bugetul pe 2019, nu ni s-au dat decât 858 de mii de lei, adică jumătate. E nevoie urgent de o rectificare în această privinţă. În august, vom mai plăti doar drepturile pe luna iulie, după care vom rămâne fără bani. Aşteptăm cu sufletul la gură rectificarea bugetară anunţată de Guvern, care ar putea avea loc chiar în această lună”, a concluzionat primarul comunei Roşiile.