Administrație

La Sălătrucel, primarul Nicolae Sima a obţinut 1,7 milioane de lei, pentru a construi o punte pietonală peste râul Coisca, în punctul Hudubăieşti

308Vizualizari
În urmă cu câteva luni, primarul Nicolae Sima a obţinut finanţare, pe situaţii de urgenţă, pentru a construi o nouă punte pietonală la Sălătrucel. Aceasta va fi amplasată în zona Hudubăieşti, peste râul Coisca, unde sunt atât gospodării, cât şi proprietăţi agricole. „În ultimii ani, am refăcut de nenumărate ori vechea punte de lemn, din punctul Hudubăieşti, care era distrusă mereu de viitura de pe râul Coisca, de fiecare dată când ploua abundent. În aceste condiţii, anul trecut, am solicitat fonduri pe situaţii de urgenţă pentru a construi una mai trainică. Am depus documentaţia la Prefectură, iar mai departe aceasta a ajuns la Guvern. Până la urmă, proiectul nostru a fost aprobat şi ni s-a virat pe neaşteptate suma de 1,7 milioane de lei, pe care îi avem deja în cont, pentru a derula lucrările propriu-zise. Din păcate, lucrurile s-au mişcat însă mai greu în ultima perioadă, din pricina condiţiilor dificile din ţară, cauzate de Covid-19. Am trimis proiectul şi la Ministerul Dezvoltării, ca să avem şi de acolo avizul de construire. N-am dat ordinul de începere a activităţii, până ce nu am obţinut toate autorizaţiile aferente”, a precizat primarul Nicolae Sima.
Potrivit alesului PSD, noua punte pietonală va avea o lungime de aproximativ 80 de metri şi o lăţime de 3,5 metri, aceasta urmând a fi traversală şi de maşini de zeci de tone. „Râul Coisca e foarte lat în acea zonă, aşa că puntea pietonală pe care o construi va fi una foarte lungă. Practic, va fi ca un pod, dar cu o singură bandă de mers. Puntea e foarte importantă pentru comunitatea locală, deoarece pe acolo îşi duc locuitorii animalele spre izlazul de la Puturosu”, a încheiat primarul social-democrat din comuna Sălătrucel, Nicolae Sima.