miercuri, februarie 24, 2021
Administrație

La Sălătrucel, primarul Nicolae Sima, Ion Cazan (Cazicom) şi Mihai Şoavă (AS Trans) au construit două poduri de Cartea Recordurilor

1KVizualizari
În comuna Sălătrucel, s-au construit două dintre cele mai trainice poduri din Vâlcea, al căror termen de garanţie a fost apreciat de constructori la peste 100 de ani!!! Vorba aceea, până şi tancurile ruseşti pot trece fără probleme peste ele! Investiţiile s-au realizat graţie implicării primarului Nicolae Sima şi a companiilor de construcţii Cazicom şi AS Trans.

Podul de la Bănţeşti are o lungime de 94 de metri şi o lăţime de 7 metri

Primul dintre cele două poduri a fost ridicat peste râul Coisca în punctul Bănţeşti (FOTO – jos) şi are 94 de metri lungime şi 7 metri lăţime. Carosabilul are 5 metri, iar pe fiecare dintre cele două părţi sunt trotuare de 1 metru. Această adevărată operă de artă aparţine firmei Cazicom, care e condusă de Ion Cazan. „Pentru investiţia în podul de la Bănţeşti am obţinut fonduri europene. Cred că e unul dintre cele mai frumoase din Vâlcea şi nu glumesc deloc, până şi reprezentanţii comisiei de la AFIR Craiova, când au venit la Sălătrucel, au rămas uimiţi şi impresionaţi de lucrare şi de calitatea acesteia. Valoarea investiţiei a fost de 2,4 milioane de lei. Până la construirea podului, locuitorii traversau râul Coisca pe o punte, pe care o lua viitura de fiecare dată când ploua abundent, iar mereu exista riscul să producă o tragedie. Până anul trecut, zona de lângă pod era plină de gunoaie şi am depus eforturi şi din acest punct de vedere, prin strângerea tuturor mizeriilor”, a declarat primarul PSD din Sălătrucel, Nicolae Sima.

În punctul La Anuţa, podul are 122 de metri lungime şi 10 metri lăţime

Al doilea pod demn de Cartea Recordurilor poate fi văzut în punctul La Anuţa (fotografia principală) şi e şi mai impresionant decât cel de la Bănţeşti, deoarece are o lungime de 122 de metri şi o lăţime carosabilă de 8 metri (!!!), cu trotuare de 1 metru pe ambele părţi! La cele două capete ale sale, compania AS Trans, manageriată de Mihai Şoavă, a realizat două rampe de intrare, precum şi canale speciale de scurgere a apelor de pe maluri, astfel încât să nu fie afectată structura de rezistenţă a podului. În albia râului Coisca, protecţia împotriva viiturilor este asigurată de gabioane întinse pe aproape 10 metri. Lângă podul construit de AS Trans va fi amenajată pe viitor şi o zonă verde.
„Pentru podul din punctul La Anuţa, am obţinut finanţare de la Guvern, prin PNDL 2. În 2017, valoarea totală aprobată de Ministerul Dezvoltării a fost de 2,6 milioane de lei, dar după licitaţie lucrarea a fost adjudecată cu doar 2 miloane. De la podul respectiv şi până la drumul judeţean care traversează localitatea, vom realiza, în curând, şi o stradă modernă. Pentru ca pârâiaşul care trece prin zonă să nu mai afecteze carosabilul, am făcut o deviere de câţiva metri, iar artera se află în prezent la o distanţă de cel puţin 5 metri de cursul apei. Lungimea tronsonului este de 150 de metri, acesta urmând să fie asfaltat în perioada următoare. În plus, zona va fi consolidată cu ziduri de sprijin, pentru ca drumul să nu fie distrus de viituri”, a mai precizat Nicolae Sima.

Proiectantul podurilor mari din comuna Sălătrucel este Ilie Guriţoiu

Proiectantul podurilor mari de la Bănţeşti şi din punctul La Anunţa este Ilie Guriţoiu. Iar potrivit informaţiilor furnizate de primarul Nicolae Sima, acesta a mai realizat şi proiectul pentru puntea pietonală de la Hudubăieşti, ce va fi construită în curând, peste râul Coisca, după ce vor puse la punct toate documentele. În plus, Ilie Guriţoiu s-a ocupat şi de cele cinci poduri care vor fi reabilitate pe DJ 703 G (Jiblea – limită judeţul Argeş). Lucrările de modernizare a drumului respectiv au demarat luna trecută şi vor fi realizate de CJV, care va asfalta integral cei 12,65 de kilometri ai acestuia.
Investiţiile realizate în ultimii patru ani în localitate, în infrastructura rutieră, reţeaua de alimentare cu apă, poduri şi nu numai, l-au făcut pe Nicolae Sima să fie foarte apreciat în comună, printre locuitori. Social-democratul şi-a câştigat deja renumele de „primarul care a făcut cele mai trainice poduri din Vâlcea”! „Podurile pe care le-am construit arată cu adevărat ce înseamnă o investiţie bine făcută şi cât de multă atenţie acord fiecărui proiect în parte. Locuitorii nu pot fi decât mulţumiţi, le-am modernizat drumurile, am executat ample lucrări la reţelele de apă, iar pe viitor voi realiza şi alte proiecte importante pentru comunitate”, a încheiat primarul PSD din Sălătrucel, Nicolae Sima.