vineri, aprilie 16, 2021
Handbal

La sfârşitul acestui sezon, SCM Rm. Vâlcea se va despărţi de „noua Ada Nechita”

457Vizualizari
Din sezonul viitor, SCM Rm. Vâlcea nu se va mai baza pe serviciile tinerei handbaliste Alexandra Badea (extremă dreapta, 21 de ani). În momentul când a sosit în Sala Traian, în urmă cu doi ani, aceasta a fost numită „noua Ada Nechita” de către fostul preşedinte al echipei vâlcene, Petre Berbecaru. Pentru ea, lucrurile s-au complicat însă după ce a fost transferată sârboaica Zeljka Nikolic (28 de ani) – de la SCM Craiova, ce va face pereche pe partea dreaptă cu iberica Marta Lopez Herrero (30 de ani). Cât timp a reprezentat o soluţie ca jucătoare tânără, Under 21, Alexandra Badea a fost menţinută în lotul echipei vâlcene. Din păcate, după ce aceasta a depăşit vârsta, iar pe postul său nu se întrevedea nicio variantă de a mai juca, odată cu venirea sârboaicei, până la despărţire nu a mai fost decât un pas.
Conform statisticilor din Liga Florilor, în sezonul actual, Alexandra Badea a fost cea mai prolifică jucătoare româncă din lotul campioanei României. Ea a punctat de 25 de ori şi a devansat-o cu o „lungime” pe extrema stângă Cristina Florica (24 de goluri).
„Noua Ada Nechita” va evolua, din vară, la Rapid Bucureşti, ceea ce înseamnă, de fapt, că se va întoarce în oraşul în care s-a născut. Aşa cum se cunoaşte, Alexandra Badea s-a format ca jucătoare la ACS Şcoala 181, din Capitală, iar înainte de a semna cu echipa din Sala Traian, în 2017, a mai evoluat pentru o scurtă perioadă la Dinamo Bucureşti.