sâmbătă, decembrie 5, 2020
Administrație

La Şirineasa, Ion Streinu vrea să realizeze un trotuar modern, pe o lungime de 7 kilometri

135Vizualizari
Toamna trecută, Ion Streinu a demarat un proiect de modernizare a faţadei sediului Primăriei Comunei Şirineasa. Alesul PSD a precizat că investiţia a avut o valoare de 60 de mii de lei şi a cuprins inclusiv construirea unei rampe de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. „În plus, am mai pus gresie nouă pe scări şi am realizat o înfrumuseţare a zonei din faţa sediului. În acest sens, am dărâmat gardul împrejmuitor, care era oricum foarte vechi. Nu mai e la modă să deschizi poarta ca să intri în primărie!”, a precizat Streinu.
Ca o completare la această investiţie, social-democratul va realiza şi un trotuar modern, de la primărie, până la dispensar, pe o lungime de aproximativ 1 kilometru. „Estetizarea zonei centrale a comunei va continua cu acest trotuar, pe care îl vom amenaja cu fonduri din bugetul local, deoarece altă variantă de finanţare nu avem. Investiţia se va ridica la 100 de mii de lei şi e importantă în special pentru că, pe acea porţiune pe care o avem în vedere, nu le putem asigura elevilor transportul cu microbuzul. Trebuie să-i protejăm pe cei mici, să nu mai meargă pe carosabil, pentru că e foarte periculos acest lucru. Banii pentru modernizarea sediului primăriei şi pentru trotuar i-am strâns din amenzile pe care le-am colectat anul trecut”, a adăugat Ion Streinu.
Pe viitor, primarul din Şirineasa are în intenţie să amenajeze trotuare moderne pe încă 7 kilometri, pe marginea drumului judeţean care traversează localitatea. „Investiţia se va realiza treptat, câte 2-3 kilometri pe an. Nu va fi vorba de trotuare cu dale, din pricină că ies firele de iarbă printre ele, ci de trotuare asfaltate sau şi mai probabil betonate, pentru că în acest ultim caz sunt mai rezistente. Pe margine, vom pune borduri, dar nu ca în alte localităţi, unde apa nu a mai avut pe unde să se scurgă. Am discutat deja cu proiectantul, acestea vor fi la acelaşi nivel ca şi trotuarul, iar acostamentul puţin în pantă, astfel încât apa să nu băltească, atunci când va ploua abundent”, a concluzionat primarul PSD din Şirineasa, Ion Streinu.