Administrație

La Slătioara, Camelia Romcescu aşteaptă fonduri pentru cofinanţarea proiectului de dotare a noului dispensar, dar şi pentru a achita restanţele către persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora

567Vizualizari
La finele lunii septembrie, şi Slătioara – ca toate comunele din judeţ conduse de primari PSD – a primit doar 50.000 de lei de la Guvern, din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia prim-ministrului Florin Cîţu. Suma este insuficientă pentru ca localitatea administrată în prezent de Camelia Romcescu să achite restanţele pe care le înregistrează la cofinanţări, pentru drepturile persoanelor cu handicap şi însoţitorii acestora, dar şi pentru cheltuieli curente.
„La mijlocul septembrie, Instituţia Prefectului ne-a cerut o situaţie cu sumele necesare pentru cofinanţări, în speţă, pentru proiectele europene şi cele pe PNDL, precum şi pentru cheltuieli curente, aici fiind vorba doar de drepturi salariale. Cu acest prilej, am solicitat bani pentru a achita indemnizaţiile şi asistenţii persoanelor cu handicap, astfel încât să nu mai înregistrăm deloc restanţe. În ceea ce priveşte cotele de cofinanţare de care am avea nevoie, ar fi vorba de 134.000 de lei pentru terenul sintetic de sport din satul Rugetu, pe care l-am construit cu fonduri europene, dar şi de partea ce revine Primăriei Slătioara în proiectul de dotare a noului dispensar din Mogeşti. La această investiţie, valoarea totală a aparaturii medicale de ultimă generaţie pe care o vom achiziţiona este de 865.000 de lei. Sper că vom primi până la urmă sumele pe care le-am solicitat în adresa trimisă către Prefectură”, ne-a declarat Camelia Romcescu.
Primarul PSD din Slătioara a mai dezvăluit că, de-a lungul verii, în localitate s-au derulat o serie lucrări de repararea a reţelei de apă curentă, dar şi a unor drumuri de interes local, toate lucările fiind realizate cu fonduri proprii.