marți, aprilie 7, 2020
Administrație

La Slătioara, primarul Sorin Romcescu investeşte 2,7 milioane de lei în construirea unui dispensar modern

1.03KVizualizari

Vara trecută, primarul comunei Slătioara, Sorin Romcescu, a dat ordinul de începere a lucrărilor de construire a noului dispensar din localitatea pe care acesta o administrează. Investiţia beneficiază de finanţare guvernamentală, prin PNDL 2, valoarea totală aprobată în 2017 de Ministerul Dezvoltării fiind de 2,57 milioane de lei. Alesul PSD a dezvăluit că unitatea medicală va fi amplasată în satul Mogeşti, chiar în centrul comunei.

Unitatea dispune de trei cabinete de medicină generală, unul de stomatologie şi garsoniere pentru medici

„Investiţia propriu-zisă se referă la construirea unui dispensar modern, unde vor funcţiona trei cabinete de medicină generală şi unul de stomatologie. În plus, vom dispune şi de săli de tratament. Noutatea absolută vine însă din faptul că, la etaj, vom amenaja şi garsoniere pentru medici, în cazul în care aceştia vor proveni din alte localităţi şi nu vor avea unde să locuiască la Slătioara. Pe lângă construcţia clădirii, investiţia mai cuprinde şi partea de dotare, a cabinetelor (cu echipamente medicale de ultimă generaţie), a garsonierelor, dar şi a anexelor. În plus, în faţa clădirii, vom amenaja şi o parcare foarte spaţioasă. Încă din toamna trecută, conform PUZ-ului, am demarat procedura de modernizare a arterelor care vor asigura accesul către dispensar, din drumul naţional ce traversează localitatea”, a spus Sorin Romcescu.

Alesul PSD a obţinut fonduri şi pentru dotarea cu echipamente noi a cabinetelor de la dispensarul uman

„Proiectul de la noul dispensar e unul foarte complex, de aceea am şi depus mari eforturi pentru ca acesta să fie construit în centrul comunei. Într-o parte, se află Rugetu, Milostea şi Slătioara, iar în cealaltă sunt restul satelor. Faţă de suma iniţială aprobată de Ministerul Dezvoltării în vara anului 2017, valoarea a crescut acum la 2,7 milioane de lei. În aceasta, e inclusă şi dotarea cu echipamente medicale noi. Şi Comuna Slătioara are o contribuţie anume la investiţia de la Mogeşti, prin cota de cofinanţare. În condiţiile în care valoarea totală e una foarte frumoasă, am încredere că şi investiţia va fi una de 5 stele”, a încheiat primarul PSD din Slătioara, Sorin Romcescu.