marți, mai 17, 2022
Administrație

La Slătioara, se lucrează intens la noul dispensar uman şi la platforma de colectare a gunoiului de grajd. Camelia Romcescu aşteaptă finanţare şi pentru o sală de sport

390Vizualizari
Aleasă în funcţia de primar pe 27 iunie, Camelia Romcescu continuă investiţiile demarate în comuna Slătioara de predecesorul său, Sorin Romcescu. În acest moment, se lucrează intens la construirea noului dispensar uman, din satul Mogeşti, un proiect pentru care s-a obţinut finanţare guvernamentală, prin PNDL 2. Valoarea iniţială aprobată de Ministerul Dezvoltării în 2017 pentru această investiţie s-a ridicat la 2,57 de milioane de lei. La noua unitate medicală din localitate, ar mai fi de realizat finisajele interioare şi exterioare, iar   în continuare se va mai lucra şi la amenajarea curţii şi a zonei din faţa clădirii. Pe de altă parte, la Slătioara, se mai află în derulare o altă investiţie importantă pentru comunitatea locală, ce se referă la construirea unei platforme de depozitare şi gospodărire a gunoiului de grajd.
„În acest an, bugetul pentru investiţii e unul limitat, dar lucrările la dispensarul uman şi la platformă s-au derulat fără probleme. Pentru unitatea medicală, realizată prin PNDL 2, ar mai fi nevoie de circa 1 milion de lei. Ne zbatem să facem rost de bani şi pentru a asigura partea ce revine primăriei, în acest caz fiind vorba de dotări, care sunt exclusiv în sarcina noastră. Pe lângă acestea, ne mai trebuie şi cofinanţarea pentru platforma de colectare a gunoiului de grajd. De altfel, şi cei 325 de mii de lei pe care i-am primit, în primăvară, de la CJV, i-am distribuit tot către cofinanţări, dar şi spre infrastructură. În ultima perioadă, am avut de lucru şi la nişte podeţe, pe care le-am realizat cu fonduri din bugetul local. În ceea ce priveşte investiţiile de viitor, aşteptăm un răspuns pozitiv referitor la construirea sălii de sport, care sperăm să fie aprobată în curând de CNI, unde vom avea nevoie, de asemenea, de bani pentru cofinanţare”, ne-au transmis reprezentanţii Primăriei Comunei Slătioara.