vineri, octombrie 23, 2020
Administrație

La Slătioara, Sorin Romcescu va depune, pe PNDL 3, un proiect de asfaltare a 10,4 kilometri de drumuri de interes local

944Vizualizari
În primăvară, în comuna Slătioara, s-au derulat lucrări de reabilitare a infrastructurii rutiere, în satul Milostea. Potrivit primarului Sorin Romcescu, mai multe drumuri au fost amenajate cu macadam şi piatră spartă. „Toate arterele pe care am acţionat sunt incluse într-un proiect de asfaltare, pentru care sperăm să obţinem fonduri în perioada următoare. Intenţia e aceea de a le prinde pe PNDL 3, noul program pe care îl va lansa Guvernul. În condiţiile în care în 2020 nu vom avea însă prilejul să mai accesăm ceva pentru acestea, am încercat să le reabilităm, deocamdată, cu forţe proprii, cu utilajele din dotare. Ţin să mai menţionez că, în primăvară, în ciuda problemelor cu care ne-am confruntat din cauza pandemiei de Covid-19, am mai acţionat şi în Coasta Cerbului, unde, de asemenea, am amenajat drumurile cu macadam şi piatră spartă. Activitatea s-a derulat cu oamenii de la primărie. În plus, în ultima perioadă, s-a lucrat intens şi pe drumul judeţean care asigură legătura între Slătioara şi Stroeşti, peste râul Cerna, unde s-a produs o ruptură gravă în urmă cu un an şi jumătate. Acolo, s-a realizat un mal din beton, după care au demarat lucrările de asfaltare a tronsonului, pe 800 de metri”, a mărturisit Sorin Romcescu.

24 de artere sunt cuprinse în documentaţia pe care alesul PSD o va depune la Guvern

Proiectul pentru care alesul PSD şi-a propus să obţină finanţare prin PNDL 3 se referă la asfaltarea a 10,4 kilometri de drumuri locale. Dintre acestea, două artere se află în satul Slătioara, iar restul în Milostea. „Toate drumurile pe care le avem în vedere pentru a fi asfaltate sunt importante pentru comunitatea locală, deşi unele au lungimi foarte mici, de doar câteva sute de metri. Din acest punct de vedere, printre cele mai mari se numără drumul Sacoţi – Gueşti (de aproape 1 km), care face legătura spre Milostea. Toate au fost depuse şi pe FDI, dar, cum acest program a fost anulat, va trebui să găsim acum o altă sursă de finanţare pentru a le asfalta”, a adăugat primarul din Slătioara.
Lista tronsoanelor pe care Sorin Romcescu le are în vedere pentru a fi modernizate, prin PNDL 3, include 17 străzi dintr-un proiect mai vechi, a căror lungime totală este de 4,81 de kilometri. Este vorba de drumurile Ciolofan (107 metri), Stroescu (288 m), spre Preda (275 m), Pruneştilor (256 m), Angheluţă (170 m), Muscalilor (254 m), Stăncioi (67 m), Florescu (255 m), Pătroi (82 m), Mogoşenilor (261 m), Todeci (105 m), Luculescu (207 m), Răducanu (309 m), Diaconescu (300 m), Siloz – Gueşti – Plute (604 m), Sacoţi – Gueşti (920 m) şi Sacoţi – Gueşti Ramificaţie (350 m). Pe de altă parte, dintr-un alt proiect (pe 6.192 de metri), din care s-au asfaltat doar două tronsoane, Drum Troiţă Sat (430 m) şi Troiţă (220 m), au mai rămas alte şapte artere pe care alesul PSD vrea să toarne covor bituminos. Este vorba de drumurile Ghiorghiţă (788 m), Cumpene Văi (1.060 m), Islazului (780 m), Chivu – Drăgulescu Prelungire (1.216 m), Angelescu (500 m), Rogovenilor (423 m) şi Tomeştilor (775 m). „Dacă scădem lungimea celor două drumuri asfaltate, Troiţă şi Troiţă Sat, din cel de-al doilea proiect mai rămân 5.542 metri. Iar cu cei 4.810 metri din prima listă amintită, înseamnă că ar trebui să mai modernizăm 10.352 de metri, în total”, a încheiat primarul PSD din Slătioara, Sorin Romcescu.