joi, februarie 25, 2021
Administrație

La Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă aşteaptă ca Guvernul să înfiinţeze PNDL 3, pentru a asfalta cei 6,2 kilometri de drumuri pentru care a obţinut finanţare prin FDI

196Vizualizari

În luna octombrie a anului trecut, primarul din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă, a obţinut finanţare, prin FDI, pentru un proiect de modernizare a infrastructurii rutiere din comuna pe care liberalul o administrează. Valoarea totală a investiţiei, aşa cum a fost aprobată de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, s-a ridicat la 4.965.000 de lei. „Imediat după ce am primit OK-ul, am scos proiectul la licitaţie, în SICAP. Dar, nu voi avansa însă mai departe şi nu voi da nici ordinul de începere a lucrărilor, decât atunci când Guvernul va muta toate investiţiile pe PNDL. Ar fi un lucru bun să demareze a treia sesiune pe PNDL, pentru că FDI însemna practic doar un împrumut pe care administraţiile publice locale îl acontau pentru a realiza acele proeicte. Era o povară pe spinarea localităţilor. Din această cauză, nici nu am văzut Fondul de Dezvoltare şi Investiţii ca pe o soluţie viabilă pentru comune. Pentru Stoeneşti, aveam de plătit o tranşă anuală de circa 180 de mii de lei, timp de 20 de ani, ceea ce era foarte mult. Pe lângă faptul că suma pe care trebuia s-o achităm era foarte mare, nici nu prea mai puteam să realizăm alte proiecte în localitate, pentru că gradul de îndatorare era oricum foarte ridicat”, a subliniat Gheorghe Dumbravă.
Prin FDI, alesul PNL ar fi urmat să asfalteze peste 6 kilometri de drumuri de interes local la Stoeneşti. „Am realizat un proiect de bun simţ şi am inclus doar 6,2 kilometri de asfalt, nu ca alţi primari, 15-20 de kilometri, chiar dacă şi la Stoeneşti aveam nevoie de mult mai mult. Am cuprins drumuri cam din toate satele, şi din zonele înalte ale comunei, pe unde am introdus deja reţeaua de canalizare, ca să nu fim nevoiţi să le spargem apoi să bagăm utilităţile”, a adăugat Dumbravă.