Administrație

La Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă face două staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice: una în centrul comunei, alta în cel mai mare sat, Dobriceni

1.51KVizualizari
Şi în comuna Stoeneşti, vor fi amenajate, în perioada următoare, două staţii de reîncărcare a vehiculelor electrice. Pentru această investiţie, primarul Gheorghe Dumbravă va obţine finanţare de la AFM. „În acest moment, nu există nicio maşină electrică în comună, dar, în curând, ni se va oferi posibilitatea de a avea câte un microbuz şcolar electric. Acestea vor veni prin Inspectorat, iar condiţia de a-l înlocui pe cel vechi – care e pe motorină – cu unul nou – pe sistem electric – e aceea de a dispune pe raza localităţii măcar de o staţie de reîncărcare a vehiculelor electrice. Mi se pare corectă o asemenea logică şi bineînţeles că nu vreau să pierd acest tren, pentru că îmi doresc foarte mult să avem şi un microbuz nou pentru elevi! De aceea, mă voi zbate să obţin finanţare pentru a amenaja şi două staţii de încărcare electrice. Mai ales că toate costurile de construire a acestora (în speţă, proiectul tehnic, studiile de fezabilitate etc) vor fi decontate direct de finanţator, iar Primăria nu va cheltui nici măcar un leu. Documentaţiile trebuie depuse la AFM până pe 15 martie”, a declarat Gheorghe Dumbravă.
Alesul PNL ne-a dezvăluit apoi şi câteva detalii tehnice legate de amplasarea celor două staţii reîncărcare a vehiculelor electrice la Stoeneşti. „Potrivit ghidului de finanţare, este obligatoriu ca acestea să se afle lângă un transformator electric. Iar cum în comună sunt şapte transformatoare, nu trebuia decât să alegem unde vom amplasa cele două staţii! În acest sens, vom face una chiar în centrul localităţii, iar alta la Dobriceni, cel mai mare sat al comunei. Ambele staţii vor dispune de sisteme inteligente de reîncărcare electrică, iar fiecare va avea câte două punţi, una pentru reîncărcare rapidă, iar alta pentru reîncărcare normală, astfel că se vor putea alimenta două vehicule în acelaşi timp”, a concluzionat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.