În comuna Stoeneşti, investitorii noi apar pe zi ce trece, datorită condiţiilor din ce în ce mai bune de trai pe care primarul Gheorghe Dumbravă le oferă locuitorilor, de la an la an. Recent, compania DIANA a deschis un nou magazin, la Dobriceni, cel mai mare sat din comună, iar cu acest prilej s-au creat şi câteva locuri de muncă. „E un lucru foarte bun că o firmă ca DIANA a deschis un market şi la Dobriceni, deoarece acolo s-au creat şi 9 noi locuri de muncă. În plus, din ce ştiu, din august, va fi inaugurată şi o pizzerie în aceeaşi zonă, chiar în imediata apropiere a magazinului”, a dezvăluit Dumbravă.
În altă ordine de idei, alesul PNL a afirmat că regretă faptul că, în 2020, nu a mai putut să organizeze o nouă ediţie a Zilei Comunei Stoeneşti, care se desfăşura sub titulatura „Pe fir de borangic”. „Pe 12 iulie, când trebuia să aibă loc Ziua Comunei, ne-am limitat doar să postăm pe Facebook un remember al evenimentelor din anii precedenţi. Pe undeva, ne-a prins însă bine această anulare a manifestării culturale şi mă refer la faptul că n-am mai cheltuit banii pentru organizarea evenimentului. Iar cu suma rămasă în bugetul local, am cumpărat suprafaţa de teren pe care e amplasat căminul cultural din centrul comunei, dar şi pe cea din spatele sediului primăriei”, a adăugat Gheorghe Dumbravă.
Pentru lucrările de la căminul cultural, alesul PNL va obţine finanţare de la CNI
După achiziţionarea suprafeţei pe care se află aşezământul cultural, liberalul va demara o investiţie de modernizare a clădirii, astfel încât aceasta să arate mult mai frumos în 2021, când va avea loc o nouă ediţie a Zilei Comunei Stoeneşti. „În interior, căminul cultural arată bine, dar mi-am propus să-l mai extind, atât cât ne permite spaţiul din faţa acestuia. De asemenea, am în intenţie să şi izolez termic clădirea! Pentru realizarea acestor lucrări, voi întocmi un proiect pe care îl voi depune la CNI. Până acum, nu m-am putut gândi la modernizarea căminului, atâta timp cât terenul nu se afla încă în proprietatea primăriei. În zilele următoare, vom avea şi cartea funciară, singurul lucru care ne mai lipsea, iar apoi vom merge cu proiectul la Bucureşti. Nu avem încă un calcul estimativ al valorii totale a lucrărilor, dar va fi vorba de o investiţie standard. CNI se va ocupa de toate: asigurarea finanţării, licitaţie, derularea lucrărilor etc. Noi doar vom preda amplasamentul, iar apoi vom primi căminul la cheie. Nici nu mă gândesc ca lucrările să nu se încheie până anul viitor, în iulie, când e programată Ziua Comunei”, a încheiat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.
Proiectul „Extinderea transportului public de călători către zonele turistice din Județul Vâlcea” a fost premiat pentru bune practici în utilizarea...
Pentru îmbunătăţirea experienţei dvs. web, acest site foloseşte Cookies. Continuând să navigaţi pe acest site vă exprimaţi acordul asupra utilizării cookie-urilor.
Aflaţi mai multe