marți, mai 17, 2022
Administrație

La Stoeneşti, s-au executat lucrări de punere în siguranţă a străzii Valea Lupului, în lungime de 450 de metri, din satul Dobriceni

432Vizualizari
În ultima perioadă, la Stoeneşti, s-a lucrat intens la consolidarea zonei Jgheaburi, pe care se află amplasate gospodărirea şi bazinul de apă ale comunei. În urmă cu doi ani, acolo s-a produs o gravă alunecare de teren, care a pus în pericol funcţionarea sistemului de apă. Pentru această investiţie, primarul Gheorghe Dumbravă a obţinut 2,8 milioane de lei, pe situaţii de urgenţă, lucrările de consolidare fiind realizate de firma AS Trans, condusă de Mihai Şoavă.
„Aşa cum am mai declarat, proiectul a vizat în principal realizarea unui zid de sprijin în partea de sus a dealului pe care se află cele două obiective ale noastre, în speţă, bazinul şi gospodărirea de apă. Fundaţia din sol a zidului are 4 metri, iar la suprafaţă înălţimea este de 2 metri. În plus, tot în amonte s-au plantat şi 5000 de puieţi de salcâm, în trepte, care vor avea rolul de a stopa orice alunecare de teren pe viitor. Pe de altă parte, s-a betonat calea de acces care asigură accesul către zona respectivă şi s-au făcut două poduri pe acel tronson”, a dezvăluit Gheorghe Dumbravă.

Pe lângă investiţia din zona Jgheaburi, primarul Gheorghe Dumbravă a mai derulat o altă lucrare importantă în localitate, pentru care a obţinut, de asemenea, fonduri pe situaţii de urgenţă. În acest caz, a fost vorba de punerea în siguranţă a drumului Valea Lupului, în lungime de 450 de metri, din satul Dobriceni (FOTO). Şi aici, lucrările au fost realizate tot de AS Trans.

„Pe strada respectivă, aveam probleme cu scurgerea apei din amonte, de fiecare dată când ploua abundent. În aceste condiţii, am realizat un canal betonat, cu dren şi zid de sprijin, acolo unde a fost nevoie, pentru ca locuitorii din zonă să nu mai aibă teama că le intră apa în gospodării. Devizul iniţial pentru această investiţie este de 1,6 milioane de lei, dar în prima fază ne-a fost repartizată doar suma de 500.000, prin HG 992 / 2021, cu care am acţionat în special în punctele mai vulnerabile, iar aici mă refer, în principal, în curbe. Lucrările au fost realizate de firma AS Trans, cu care am avut o colaborare foarte bună şi la alunecarea de teren de la Jgheaburi. Sper să primesc în curând toţi banii pentru acest proiect şi să finalizez canalul de scurgere a apei pe toată lungimea de 450 de metri a drumului Valea Lupului”, a încheiat primarul PNL din Stoeneşti, Gheorghe Dumbravă.